Pet godina od pogibije košarkašice Amne Fazlić: Pamtimo je po osmijehu i velikom talentu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Na današnji dan, 2010. godine napustila nas je jedna od najtalentovanijih i najboljih košarkašica u našoj zemlji, mlada Amna Fazlić, koja je poginula nakon udara međunarodnog voza koji se kretao na relaciji Budimpešta – Sarajevo.

Amna Fazlić (4. juni 1992. – 29. mart 2010.), juniorska reprezentativka BiH i jedna od najtalentovanijih košarkašica u našoj zemlji po ponašanju na terenu, ali i van njega, u privatnom životu, mogla je biti uzor svim sportašima. Uvijek vesela, nasmijana, iskrena, vrijedna mlada djevojka koja je bila spremna pomoći svima, posebno onim mlađim djevojčicama koje su se tek počinjale družiti s košarkaškom loptom.

Upravo po tom osmjehu i dobroti pamtit će je svi koji su je poznavali. U prvi tim Čelika ušla je sa nepunih 14 godina. Sa svim omladinskim selekcijama kluba osvajala je najsjajnija oličja na državnim prvenstvima. Igrala je na dva kadetska i jednom na juniorskom prvenstvu Starog kontinenta. Bila je proglašena za najbolju juniorku na izboru sportiste općine Zenica za 2009.godinu, a godinu prije je bila proglašena za sportsku nadu grada.

IMG_2812

Svi košarkaški stručnjaci odreda su isticali kako se radi o vanserijskom talentu, te joj predviđali svijetlu sportsku budućnost, ali ispriječila se tragična nesreća. Preminula je u Kantonalnoj bolnici Zenica od zadobijenih povreda u nesreći kada je udario voz na dionici pruge koja prolazi kroz Kamberovića polje u Zenici dok se vraćala kući sa treninga.

amna-fazlic

Amna će po mnogima ostati svima u pamćenju po osmjehu koji nije skidala sa svog lica, ali je sigurno to da je košarka izgubila jednu od najboljih košarkašica koje su zabilježile bosanskohercegovačku košarkašku scenu.