Pet jasnih signala da je došlo vrijeme za razvod

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

razvod

U trenutku kada se više ne osjeća lijepo i prijatno pored bračnog partnera, svaka osoba treba da stavi prst na čelo i razmisli o uzrocima i posljedicama koji su doveli brak do ruba propasti.

Harmonija u braku i kvalitetni odnosi među supružnicima nisu nešto što dolazi samo od sebe. Za to je potrebno mnogo truda i ulaganja ne bi li sve bilo pod konac. Međutim, nerijetko se dešava da se muškarci i žene ne trude dovoljno jedni oko drugih, opuštaju se, zaboravljaju da je pažnja i pokazivanje ljubavi bitno, zbog čega brak automatski postaje hodanje po tankom ledu.

Ukoliko već duže vrijeme niste zadovoljni odnosom koji imate sa svojim partnerom, vjerovatno ste zapali u kritičnu zonu, na korak ste od razvoda. A nekoliko je znakova koji će vam jasno reći da vašoj ljubavi nema pomoći i da je vrijeme da posjetite svog advokata.

Maštate o životu bez partnera

Ako primijetite da često maštate o tome kako bi vam izgledao život da u njemu nema vašeg supruga ili supruge i ako vam se ta vizija života čini pozitivna i zabavna, vrlo je vjerovatno da je vašoj ljubavi došao kraj, kažu bračni terapeuti. Maštarija zapravo pokazuje da ste spremni za novo poglavlje života i svjesni da trenutno niste zadovoljni i srećni.

Loše nadvladava dobro

Znak da je braku kraj pokazuje i prevazilaženje lošega nad dobrim. To znači da se stalno bavite i mislite o onim ružnim stvarima, a na dobro ste i zaboravili. Dobroga kao da više nema niti ga je ikada bilo… Kad uočite takvu situaciju, velika je vjerovatnoća da ćete oboje nastaviti svako svojim putem.

Više ne razgovarate o svojim osjećanjima i razmišljanjima

Više ne govorite voljenoj osobi o čemu razmišljate i što osjećate, a ni ona vama. Jednostavno, ne želite da trošite energiju jer mislite da drugoj strani ionako nije stalo. A što je najgore od svega, nije vas ni briga. To je, kažu stručnjaci, ključna tačka sa koje nema povratka.

Sami rješavate probleme

Nekada ste svaki problem rješavali zajednički, a sada sve to činite sami. Zapravo se, kako kažu stručnjaci, podsvjesno pripremate za samostalan život. Svjesno ne želite da uključite partnera jer više ne cijenite njegovu pomoć u bilo kojem smislu i radije ćete to obaviti sami.

Seks je nestao

Seksa više nema, ali ni to vas previše ne opterećuje. Ionako je sve postalo dosadno i monotono. Vjerovatno razmišljate o seksu s nekim drugim. Možda se to već dogodilo. Ako shvatite da ste se prestali da se trudite oko seksa, sva priča se tu završava. Vrijeme je da nastavite dalje, sami.

tportal.hr