Pet jasnih signala da je došlo vrijeme za razvod

Pet jasnih signala da je došlo vrijeme za razvod

razvod

U trenutku kada se više ne osjeća lijepo i prijatno pored bračnog partnera, svaka osoba treba da stavi prst na čelo i razmisli o uzrocima i posljedicama koji su doveli brak do ruba propasti.

Harmonija u braku i kvalitetni odnosi među supružnicima nisu nešto što dolazi samo od sebe. Za to je potrebno mnogo truda i ulaganja ne bi li sve bilo pod konac. Međutim, nerijetko se dešava da se muškarci i žene ne trude dovoljno jedni oko drugih, opuštaju se, zaboravljaju da je pažnja i pokazivanje ljubavi bitno, zbog čega brak automatski postaje hodanje po tankom ledu.

Ukoliko već duže vrijeme niste zadovoljni odnosom koji imate sa svojim partnerom, vjerovatno ste zapali u kritičnu zonu, na korak ste od razvoda. A nekoliko je znakova koji će vam jasno reći da vašoj ljubavi nema pomoći i da je vrijeme da posjetite svog advokata.

Maštate o životu bez partnera

Ako primijetite da često maštate o tome kako bi vam izgledao život da u njemu nema vašeg supruga ili supruge i ako vam se ta vizija života čini pozitivna i zabavna, vrlo je vjerovatno da je vašoj ljubavi došao kraj, kažu bračni terapeuti. Maštarija zapravo pokazuje da ste spremni za novo poglavlje života i svjesni da trenutno niste zadovoljni i srećni.

Loše nadvladava dobro

Znak da je braku kraj pokazuje i prevazilaženje lošega nad dobrim. To znači da se stalno bavite i mislite o onim ružnim stvarima, a na dobro ste i zaboravili. Dobroga kao da više nema niti ga je ikada bilo… Kad uočite takvu situaciju, velika je vjerovatnoća da ćete oboje nastaviti svako svojim putem.

Više ne razgovarate o svojim osjećanjima i razmišljanjima

Više ne govorite voljenoj osobi o čemu razmišljate i što osjećate, a ni ona vama. Jednostavno, ne želite da trošite energiju jer mislite da drugoj strani ionako nije stalo. A što je najgore od svega, nije vas ni briga. To je, kažu stručnjaci, ključna tačka sa koje nema povratka.

Sami rješavate probleme

Nekada ste svaki problem rješavali zajednički, a sada sve to činite sami. Zapravo se, kako kažu stručnjaci, podsvjesno pripremate za samostalan život. Svjesno ne želite da uključite partnera jer više ne cijenite njegovu pomoć u bilo kojem smislu i radije ćete to obaviti sami.

Seks je nestao

Seksa više nema, ali ni to vas previše ne opterećuje. Ionako je sve postalo dosadno i monotono. Vjerovatno razmišljate o seksu s nekim drugim. Možda se to već dogodilo. Ako shvatite da ste se prestali da se trudite oko seksa, sva priča se tu završava. Vrijeme je da nastavite dalje, sami.

tportal.hr

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica