Portal 072info

Pet muških stručnjaka koje svaki moderan muškarac treba

Ukoliko imate povjerenje u stručnost drugog čovjeka, vi zapravo tim činom priznajete da je neko bolji od vas u nekim poslovima. Jer, ruku na srce, svi trebamo pomoć. Samo je pravo pitanje znamo li pronaći odgovarajuću osobu za to, piše Men’s Journal.

Predstavljamo vam pet muških stručnjaka koji vam mogu pomoći da vodite moderan, zdrav i sretan život.

1. Krojač

Krojač je vjerovatno najvažniji stručnjak u životu svakog modernog muškarca i to s jasnim razlogom. On poznaje svoje tijelo, a samim tim i vaše. On zna šta vam se sviđa i ne sviđa.

I najvažnije od svega, on može eksperimentisati vašim stilom kad god je to potrebno.  Imati dobrog krojača dokazuje da čovjek ima dobar ukus.

2. Frizer

Vaša je frizura najuočljiviji dio vašeg stila. Ništa ne može upropastiti dobru odjevnu kombinaciju kao što to može loša frizura. Upravo zbog toga pravi muškarac  nikada ne bi trebao potcijenjivati stručnost dobrog frizera.  Jer,  kao što to i dame odlično znaju, najbolji frizeri će uraditi sve da izgledate kao najbolja verzija njega.

3. Obućar

– Muškarci bi trebalo da vode računa o svojim cipelama, kao što vode računa o svom krevetu;  jer ako nisu u jednome, onda su u drugome – izjavio je Tim Little, direktor i vlasnik britanske kompanije Grenson koja se bavi ručnom izradom obuće.

Iako svaki muškarac posjeduje osnovno umijeće brige o svojoj obući, svakodnevno poliranje cipela  ipak nije dovoljno.  Često vam je neophodan  i dobar stručnjak koji  će “produžiti” život vašoj obući.

4. Lični trener

Vođenje brige o svom tijelu je primarno, ne samo zbog zdravlja, već i zbog samopouzdanja.  Odabir ličnog trenera mnogo govori o vama i to je ključ za postizanje vaših ličnih ciljeva.

Dobar trener je neophodan jer će vam pomoći da povećate nivo brige o vašem zdravlju, a kada je o estetskim razlozima riječ, prednosti su mnogobrojne:  odjeća će vam bolje pristajati, bit ćete privlačni suprotnom spolu i konačno se nećete sramiti skidanja na prepunoj plaži.

5. Psiholog

Današnji način života uzrokuje preveliki stres i zbog toga je vrlo važno imati stručnu osobu od povjerenja koja bi nam pomogla da se lakše nosimo s određenim životnim poteškoćama.

Za psihologa se kaže da je tzv. “kognitivni trener” , što znači da će, poput vašeg ličnog trenera,  uspješno doprinijeti  da se osjećate zdravije i da vodite sretan život.

Podijelite članak