Portal 072info

Pet najnapornijih i dosadnih stanovnika društvenih mreža

Kukaju, nariču nad nepravdom koja ih prati, traže vam grešku, presrdačni su ili se stalno hvale – naučite prepoznati ekipu s društvenih mreža koju treba izbjegavati.

Osim što nas brže i lakše povezuju s ljudima koji su nam dragi, omogućuju nam da komuniciramo svakodnevno i da se češće ‘vidimo’ – barem na fotografijama, društvene mreže spajaju nas i s nekim ljudima čije misli i osjećaje ne želimo baš tako često slušati.

Nemojte reći da vas nismo upozorili na vrijeme – kako biste ih znali prepoznati i izbjegavati. Ovo je 5 tipova najnapornijih stanovnika društvenih mreža:

1. Šokirana stranka

Nastupaju kada ih u životu zatekne neka ‘veleizdaja’ koju potom, u njihovim glavama, suptilno komentiraju po svojim statusima, najčešće kroz više zaredalih objava, nekad i danima. Unatoč povrijeđenosti, ne raskidaju virtualni odnos već ga zadržavaju tako da osoba koju krive dobije uvid u cijeli spektar njihove ojađenosti.

Okidač: prekid veze, prevara, zabijanje noža u leđa na poslu

Omiljeni kanali: Facebook za postprekidne spotove i Twitter za ventiliranje nakupljenih osjećaja

Poštapalice: Nekim ljudima

2. Jadan ja

Za razliku od prethodnika koji ostaje u šoku nakon pada ružičastih naočala, samosažalni tip jednostavno živi svoju mizeriju u kontinuitetu. Njihovi zidovi su sivi i to samo zato što crnilo razrijede ponekim autoironičnim komentarima.

Okidač: svakodnevica

Omiljeni kanali: Facebook za glazbenu podršku, Snapchat koji osigurava da neugodne cmoljave poruke ipak brzo nestanu

Poštapalica: Zašto se uopće trudim kad već znam da…

3. Skromni hvalisavac

U životu ovih je sve po PS-u, nemaju posebno razloga žaliti se, ali zato nalaze nekad i previše razloga za hvaliti se. Nabrajanje certifikata, poslovnih transfera, večera, poklona sročeno je tako da se osoba čini kao sljedeći papa jer sve je takav blagoslov s neba i naravno, totalno neočekivano.

Okidač: bilo kakva promocija, nagrada pa i darovi

Omiljeni kanali: onaj na kojem imaju najviše prijatelja

Poštapalica: Ne mogu vjerovati, totalno iznenađenje…

4. Jezična policija

Ovaj uvijek budni stanar društvenih mreža bliži je nekom parazitu nego li križaru svetog standardnog jezika. U svojim ispravcima tuđih objava toliko je oran da počinjete sumnjati u postojanje tajne gramatičke službe u sklopu obavještajne agencije kojoj je cilj obrana hrvatskog jezika pred OMG YOLO naletima. Ako ‘dobrodušno’ ne komentira po tuđim statusima, onda se izruguje nepismenosti drugih na vlastitim objavama.

Okidač: neznam

Omiljeni kanali: svi, budnom oku ništa ne promiče

Poštapalica: definicije iz srednjoškolskih udžbenika

5. Virtualni vampir

Vaš odnos je ionako više poznanički nego prijateljski ili ste se možda upoznali samo virtualno na tuđem zidu. S vremenom je kontakt oslabio, simpatiziranje izblijedilo i jednog dana ste shvatili da više niste ‘frendovi’. Za koji tjedan vidjet ćete na nekom statusu da je naša novi cvijet kada s vašom frendicom na nekom statusu otkrije kako su razdvojeni duhovni blizanci.

Okidač: prigoda

Omiljen kanal: Facebook, Instagram

Poštapalica: nema, tihi pakosnik

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box