Pet namirnica koje će umiriti opekline od sunca

Pet namirnica koje će umiriti opekline od sunca

Ukoliko ste izgorjeli na suncu u vašoj kuhinji možete pronaći prirodne lijekove koji će vam pomoći ublažiti bol i umiriti kožu. Neke namirnice koje svakodnevno koristimo mogu i ojačati sposobnost organizma da se štiti od štetnog sunčevog utjecaja, ali i dalje morate koristiti ostale metode zaštite od sunca (kreme sa zaštitnim faktorom, odgovarajuću odjeću i hlad).

1. Krompir

Narežite sirovi krompir na kriške i utrljajte ih tamo gdje ste najviše izgorjeli što će ublažiti bol. Za intenzivniji tretman utrljajte hladni sirovi krompir i koristite ga kao oblog.

2. Zeleni čaj

Ako vam je izgorjelo lice namočite dvije vrećice zelenog čaja u hladnu vodu i stavite ih na kapke. Tanin iz čaja ublažit će bol. Redovito konzumiranje zelenog čaja također može ojačati sposobnost organizma da se brani od štetnih sunčevih zraka, ali, napomenimo još jednom, i dalje morate koristiti ostale metode zaštite od sunca.

3. Svježi krastavci

Zgnječite krastavac i nanesite na opečenu kožu. Možete ga upotrijebiti i kao sredstvo za pripremu kože za zaštitu od sunca. Ogulite krastavac, narežite ga i iscijedite sok te dodajte glicerin i ružinu vodu i dobili ste super zdravi napitak.

4. Rajčica

I rajčica je jedna od namirnica koja pomaže u jačanju prirodne zaštite kože od sunca. Najbolja je svježa, a učinkovit je i organski kečap. Sastojak paradajza zaslužan za to blagotvorno djelovanje je likopen.

5. Alkoholni ocat

Utapkajte malo alkoholnog octa na opekline. Neugodan osjećaj će nestati za dvadesetak minuta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica