Pet prednosti koje vrijeme na snijegu pruža

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Svi znamo onu čuvenu narodnu izjavu da je odlično kada snijeg pada jer pročisti zrak, što i jeste tačno. Pored toga što je zdravo da se djeca igraju na snijegu i udišu taj pročišćen zrak, postoji još 5 prednosti koje vrijeme na snijegu pruža:

Vrijeme provedeno bez TV-a

Zimi je mnogima jednostavnije da djeci puste televiziju da gledaju nego da ih oblače u slojeve kako bi proveli 15-20 minuta napolju. Ali to je velika greška! Vrijeme provedeno na otvorenom je stimulativnije, zdravije i zabavnije od sjedenja ispred televizora.

ČITAJ JOŠ:  Snijeg prouzrokovao haos širom bh. cesta: Policija zaustavlja kamione 

Svjež zrak

Ne postoji ništa bolje od toga da duboko udahnete na hladnom, snježnom zraku. Izlazak napolje s djecom pružit će vam svima odmor od tih neugodnih klica u zatvorenom prostoru koje se redovno recikliraju u vašem domu. Kada se vratite u kuću i shvatite koliko je zrak unutra zapravo drugačiji, cijenit ćete snježne dane mnogo više.

Vježbe i grube motoričke vještine

Da li ste ikada pokušali da se krećete kroz metar ili više snijega? Potreban je ozbiljan napor, posebno ako ste niži. Aktivnosti poput sankanja, skijanja ili samo trčanja kroz gomilu snijega aktivira velike mišićne grupe i daje vama i vašoj djeci dobar trening.

ČITAJ JOŠ:  Snijeg prouzrokovao haos širom bh. cesta: Policija zaustavlja kamione 

Mogućnost posmatranja, rješavanja problema i stvaranja

Snijeg nudi toliko mogućnosti za rješavanje problema i buđenje kreativnosti. Napravite snješka ili tvrđavu od snjega… Ako vidite tragove kuca ili maca u snijegu, pitajte djecu šta je to… Naučite ih zašto se sanke mnogo lakše kreću nizbrdo nego uzbrdo…

Neprocjenjivo porodično vrijeme

Kada ste svi zajedno, sve oko vas je bijelo, a zrak je čist, čini se da je vrijeme malo sporije. Prepustite se porodičnom uživanju i zaboravite na listu obaveza. Iskoristite svaki trenutak jer na taj način stvarate porodične uspomene koje će vaše dijete dugo da pamti.

ČITAJ JOŠ:  Snijeg prouzrokovao haos širom bh. cesta: Policija zaustavlja kamione 

avaz

GODISNJICA
MARKETING