Pet savjeta za savršenu profilnu sliku

Profilna slika je ono što će na društvenim mrežama ostavljati prvi dojam o tebi, a često i ono po čemu će te prepoznavati.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Zato neka vam ne bude neugodno uložiti malo truda za što bolju ‘profilku’. Slijedi ovih 5 jednostavnih pravila i nikad više te neće pamtiti po mutnoj profilnoj slici na kojoj imaš zelene oči.

Dobro svjetlo
Fotografi preporučuju slikati se na otvorenom ili zatvorenom prostoru bez upotrebe blica. Ako se fotografišete vani, izbjegavajte gledati u Sunce jer ćete tako, vrlo vjerojatno, na fotografiji na kraju barem malo škiljiti.Ako se fotografišete unutra, izbjegavajte mjesta koja su direktno osvijetljena svjetiljkom ili prirodnim svjetlom, birajte mjesta na kojima su sjene meke.

Pozadina
Nemoj biti među onima čijim se fotografijama pred kupatilskim ogledalom smiju zbog bojlera ili mokrih ručnika u pozadini. Izaberi neutralnu pozadinu tako da ništa ne skreće pažnju s onog što je bitno – tebe, piše Cool.hr.

Fokus
Pokušaj snimiti fotografiju – ili još bolje, neka te snimi netko drugi – tako da oko dvije trećine zauzimaš ti. Ako ne uspiješ, upotrijebi neki od programa za obradu slika i izreži sve suvišno.

Dimenzije i veličine
Pazi na zadane dimenzije i formate na svakoj od društvenih mreža za koje ćeš koristiti fotografiju. Ne želiš staviti kvadratnu fotku kao naslovnu fotku na Facebooku koja je po definiciji pravougaona pa se može dogoditi da ti se vidi samo čelo.

Dosljednost
Rekli smo već – profilna fotografija je ono po čemu te ljudi prepoznaju online. Nemoj je zato mijenjati svakih par dana, zbunit ćeš ih.

072INFO TV