PET SERVIS D.O.O. konstantno uvodi inovacije u svoje poslovanje

PET SERVIS D.O.O. konstantno uvodi inovacije u svoje poslovanje

Kompanija Pet Servis d.o.o. bavi se otkupom, recikliranjem i trgovinom ambalažnim otpadom.

Konstantno osluškuju potrebe tržišta te u skladu s tim djeluju i uvode novitete, bilo da se radi o zbrinjavanju nove vrste otpada ili nabavci strojeva i sistema za unapređenje poslovanja.

Izgradili su veliko reciklažno dvorište po evropskim standardima te uveliko doprinose očuvanju životne sredine kako u Zenici tako i u cijeloj BiH i šire.

Investirali su u mašine za sortiranje otpada kao i u vozni park za prikupljanje otpada, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg zbrinjavanja otpada na ekološki prihvatljiv način.

U martu ove godine obilježili su punih 10 godina uspješnog poslovanja te su pored dosadašnjeg prikupljanja, sortiranja, recikliranja i trgovine iskoristivim otpadom počeli i sa uništenjem neiskoristivog otpada. Sve je započelo kada su u funkciju stavili novu mašinu, šreder koji usitnjava materijale – prikupljeni ambalažni otpad i škart iz proizvodnje i time započeli ovaj posao, prvi u Bosni i Hercegovini.

Ideja je realizovana uz podršku Švedske i Sarajevske regionalne razvojne agencije kroz projekat Challenge to Change 3.0.

Za sve informacije možete ih kontaktirati putem maila [email protected]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE