PET SERVIS ZENICA Nova lokacija, modernizovane mašine i proširen asortiman otkupa

Kako je ranije pisao 072info, prije nepune dvije godine u Zenici je osnovan “PET SERVIS” d.o.o., društvo za proizvodnju, promet i usluge, zahvaljujući mladim Zeničanima Edini Dilberović i Hakiji Porča.

Podsjetimo, firma se primarno bavi otkupom, reciklažom i trgovinom ambalažnog otpata (sve vrste papira, bijeli i šareni nalon, tvrda i meka plastika, aluminijska limenka, plastične flaše…), a svoje djelovanje proširili su na države bivše Jugoslavije kao i u nekoliko zemalja EU što je odličan pokazatelj uspješnosti i profesionalnosti u dosadašnjem radu.

Da se u Zenici ali i BiH ipak možete uspjeti pokazatelj je upravo “PET SERVIS”, koji u moru sivila ipak predstavlja svijetlu tačku. Naime, zahvaljujući ozbiljnom i profesionalnom odnosu prema poslu ova firma sa sjedištem u Zenici za kratko vrijeme sa pravom je postala izuzetno respektabilna ali i pogodna za saradnju sa brojnim drugim preduzećima.

Maksimalni napori i predanost poslu rezultirali su promjenom adrese firme, sa prvobitne adrese na znatno veću lokaciju ispod Džananovića na Bristu, kod glavne rudničke vage, budući da im je sve veći obim posla i svakodnevni porast broja firmi sa kojima sarađuju iziskivao i nešto veći prostor za rad. Sve navedeno također je doprinjelo i povećanju broja uposlenika, što je svakako pohvalno u vremenu nezaposlenosti.

Međutim, mladi poduzetnici nisu se zaustavili na većoj lokaciji i povećanju broj uposlenika, osim toga modernizovali su svoju mašinu za brže i efikasnije sortiranje ambalažnog otpada. Također, povećali su i asortiman otkupa više vrsta plastika zbog čega su prepoznatljivi kako u BiH tako i zemljama regije.

U skorijoj budućnosti nastoje sve vrste otpadnih materijala zbrinuti na ekološki način, kako bi smanjili broj divljih deponija. Ako je suditi po ogromnom uspjehu koji su postigli za svega dvije godine svog postojanja i poslovanja, definitivno će mladi ljudi puni entuzijazma i želje da u svojoj državi ipak postignu nešto u tome i uspjeti.

Raduje činjenica kako imaju ambicije u skorijem periodu posjetiti osnovne škole na području grada Zenice, kako bi najmlađim građanima svojim predavanjima obogatili ekološku svijest.

Ukoliko im želite prodati pet ambalažu, najlon, karton – papir, plastiku, aluminij ili im želite ponuditi saradnju posjetite ih na adresi ZAVNOBIH-a br. 94 ili kontaktirajte putem telefona +387 61 608 310. Posjetite i oficijelnu stranicu PET SERVISA www.petservis.ba, a možete im se pridružiti i na Facebook-u klikom OVDJE.

[flagallery gid=731]

Sponzorisana objava
Prethodni članakDžaba u njoj perete veš, ako je ona prljava: U dva koraka do savršeno čiste mašine!
Sljedeći članakRadionica za pripremu projekata za SBF