Portal 072info

Pet sjajnih trikova za ubrzanje Android telefona

Ekspanzija pametnih telefona ne jenjava, gotovo da su svi korisnici mobitela koristili li koriste Android pa su stoga savjeti za brže i kvalitetnije funkcionisanje ovih uređaja – uvijek dobrodošli.

U nastavku vam donosimo pet jednostavnih načina da ubraze rad vašeg Android uređaja.

Uklonite nepotrebne animacija ili procese. Zanimljivo, neke aplikacije ostaju aktivne i nakon što ih prestanemo koristiti. Otvorite opciju Settings, pa Apps i tamo završite posao koji bi vaš telefon sam trebao uraditi. Oprez, ne zatvarajte opcije vezane za Google Play! piše “N1”…

Brišite cash! Otvorite Apps, pa Settings te aplikacije i odaberite Clear Cache. Istina, tako ćete obrisati podatke potrebne za logiranje, ali će vaš uređaj biti brži.

Redovno radite update aplikacija koje koristite. Ponekad se to čini dosadnim i nepotrebnim, a u biti vas ne košta ništa, dodatnog vremena posebno. Sve se završi za nekoliko minuta, telefon je brži, a aplikacije osvježene.

Obrišite widgete koje koristite malo ili ih ne koristite nikako. Obično su smješteni na početnoj stranici i prave strašno opterećenje radu uređaja.

Najvažnije – ne skidajte aplikacije koje vam nije prijeko potrebno i ako ih prestanete korisititi, obavezno ih maknite s uređaja. Upravo je veliki broj aplikacija najčešći uzrok otežanog rada Android telefona.

Podijelite članak