Portal 072info

Pet stvari koje nikada ne biste smjeli objavljivati na Facebooku

Poslušajte savjete i zaštitite se!

Korisnici Facebooka često objavljuju golemu količinu privatnih informacija koje inače ni s kime ne bi podijelili. Mnogi od njih vjerojatno se ni ne zapitaju tko sve gleda te podatke.

About Technology objavio je popis pet stvari koje nikada, ali baš nikada ne biste smjeli objavljivati na Facebooku. Poslušajte savjete i zaštitite se!

1 Svoj ili rođendane svoje obitelji

Lijepo je kada vam prijatelji na Facebooku čestitaju rođendan, zar ne? Problem je što objavom svog rođendana zlonamjernicima dajete važne informacije koje im mogu pomoći u krađi vašeg identiteta. Ako već morate objaviti rođendan, barem izostavite godinu. Vaši pravi prijatelji to bi ionako trebali znati.

2 Status vaše veze

Nije važno jeste li u vezi ili niste – nemojte informaciju o tome objaviti svima. Luđaci jedva čekaju da saznaju je li osoba koja im se sviđa ostala bez partnera. Kad promijenite svoj status “u vezi” u “solo” to im je kao zeleno svjetlo za napad. A i znaju da ste vjerojatno sami kod kuće…

3 Svoju trenutačnu lokaciju

Objavili ste fotografiju s godišnjeg odmora u Francuskoj i tagirali lokaciju? Čestitamo, upravo ste potencijalnim provalnicima otkrili da vam je stan potpuno prazan. Uvijek možete objaviti fotografije s odmora kada se vratite kući.

4 Da ste sami kod kuće

Posebno je važno da roditelji ne dopuste djeci da u statusima objavljuju da su sami kod kuće. Pretpostavljamo da strancima ne biste rekli da ćete biti sami večeras? Nemojte to objavljivati ni na Facebooku. Možda mislite da vaše statuse čitaju samo vaši prijatelji, no nikad ne znate tko im sve ima pristup.

5 Fotografije djece s imenima

Mnogi se kunu u sigurnost svoje djece, no bez razmišljanja objavljuju njihove fotografije na Facebooku i tagiraju njihova imena. Neki čak i za profilne fotografije postavljaju slike svoje djece. Upravo se ovakvim podacima vesele pedofili i ostali nasilnici. Ako već morate objavljivati fotografije djece, nemojte otkrivati njihova imena i rođendane.

Podijelite članak