Portal 072info

Pet stvari zbog kojih ti nikada ne bi trebalo biti žao

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Zapamti – trebaš taj odmor, kako bi se vratila puna energije za nove radne zadatke • Samoća ima bezbroj prednosti: od sređivanja misli, punjenja energije, učenja samokontrole itd. Ljudi smo i griješimo. No, postoje neke stvari za koje se baš nikad ne bi trebala ispričavati.

1. Rekla si “ne”

Tvoj radni stol već je zatrpan zadacima, a kolega te moli za pomoć? Imaš već dogovorenu kavu danas i ne da ti se dogovoriti još jednu? I tako dalje, i tako dalje. Za ovakve i slične stvari sasvim je opravdano ponekad reći “ne” i ne žaliti zbog toga. Ne želiš si prenatrpati raspored.

2. Otišla si ranije spavati

S obzirom da je san jako važan za tvoje mentalno i fizičko zdravlje, i ovo je jedna od stvari za koje ti nikad ne bi trebalo biti žao što je radiš. Ništa nećeš propustiti, a sutra ćeš imati i više vremena i energije za sve obaveze. Nova epizoda omiljene serije može pričekati.

3. Uzimanje odmora

Jedno je nedavno istraživanje otkrilo kako se većina Amerikanaca boji uzeti godišnji. Bilo da je razlog strah od posla koji će se nakupiti, činjenica da misliš da nitko ne može tako dobro obaviti posao kao ti ili to da ćeš svoje kolege dodatno zatrpati poslom… Zapamti – trebaš taj odmor, kako bi se vratila puna energije za nove radne zadatke. Ništa neće propasti u tih nekoliko dana. Zaslužila si ga!

4. Prekidanje toksičnih prijateljstava

Ponekad nemamo vremena ni za prave prijatelje, a kamo li one s kojima smo dobri, ali nipošto previše bliski. Naravno, tu su i oni prijatelji koji misle samo na sebe i svoje probleme, a nitko ne treba takve. Iako je vrlo često teže prekinuti prijateljstvo, nego vezu, za takve “prijatelje” nikad ti ne bi trebalo biti žao što si prekinula komunikaciju.

5. Vrijeme za sebe

Svaki put kad želimo vrijeme samo za sebe i svoje misli, nekako osjećamo potrebu da se za to ispričavamo. No, samoća ima bezbroj prednosti: od sređivanja misli, punjenja energije, učenja samokontrole itd.

Podijelite članak