Pet velikih grešaka koje radimo kod sušenja kose fenom

Pet velikih grešaka koje radimo kod sušenja kose fenom

Za uspješno sušenje najvažnije je poznavati teksturu vlastite kose. Zatim na red stiže i pravilno korištenje proizvoda za njegu kose. Kombinacija ova dva faktora dovodi do frizure s kojom ćete biti zadovoljni, ali u postizanju savršenog rezultata mogu nas spriječiti greške koje često radimo kod sušenja.

1. Prerano sušimo kosu
Mnoge žene počinju sa sušenjem čim završe sa tuširanjem, ali važno je da prije sušenja odstranite vodu iz kose. Prvo ju dobro iscijedite rukama, a zatim ju zamotajte u ručnik koji će pokupiti suvišnu vodu.

2. Počinjemo sušenje na zatiljku
Uvijek krenite s prednje strane glave pa lagano napredujte prema stražnjoj strani. Tako ćete lagano i ravnomjerno ukrotiti vlasi koje se nalaze uz liniju kose, a koje se često nakovrčaju i stvaraju nam probleme svojim ‘stršenjem’.

3. Krivo nanosimo proizvode za kosu
Ne raspoređujemo ravnomjerno regeneratore, balzame za ravnanje ili naglašeniji volumen. Kod nanošenja ovih proizvoda obavezno izbjegavate područje oko tjemena i ‘zadržite’ se u donjem dijelu dužine kose. Kosu možete podijeliti u nekoliko dijelova pa na svaki temeljito nanijeti željeni proizvod. Također pazite da vas ne ponese njihov lijepi miris i tekstura te da ne nanesete previše proizvoda.

4. Koristimo sušilo loše kvalitete
Za dobar rezultat potreban vam je i dobar fen. Zbog toga investirajte u kvalitetnije modele koji imaju veću snagu i ne mogu se brzo pregrijati. Pravo sušilo mora vam dobro ‘stajati’ u ruci i ne smije biti preteško .

5. Stiliziramo kosu krivom četkom
Ako želite više volumena nemojte koristiti prevelike četke. Obavezno birajte manje četke jer ćete s njima dobiti bolji volumen frizure. Za ravnanje nabavite kvalitetnu gustu okruglu četku. Uz pravilni pritisak tijekom feniranja, ona će bez problema ukrotiti vaše kovrče.

zadovoljna.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE