Portal 072info

Pet zdravih namirnica koje imaju više kalorija nego masni hambuger

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

dijeta nova
MASLINOVO ULJE I ORAŠASTI PLODOVI

Da li ste znali da šolja maslinovog ulja sadrži 1.900 kalorija? Ulje šafranika, suncokreta i soje sadrže preko 1.900 kalorija. Da li ste i vi od onih koji preko dana često dohvate šaku oraha, badema, lješnika i grickaju, ponosni na sebe što niste podlegli iskušenju i pojeli neki kolač ili parče pice do večere? Ako jeste, preostaje nam da se nadamo da imate male šake: šolja kikirija ima 840 kalorija, američki orah 720 po šolji, a bademi 795 kalorija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

MED

Med, koji je toliko zdrav, ima šokantnih 1030 kalorija po šolji, a šećer “samo” 770. Međutim, med ima toliko drugih karakteristika koje pozitivno utiču na zdravlje, kao i većina namirnica sa liste, ali je stvarno šokantno saznanje da med ima više kalorija od šećera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

FRAPEI

Frapei su trenutno u modi, a nastali su tridesetih godina  prošlog vijeka u Brazilu. Takođe su bili vrlo aktuelni šezdesetih, vjerovatno zato što se ondašnja hipi generacija odlučivala za vegansku ishranu. Prema originalnom receptu, prave se od voćnog soka, voća i leda. Kasnije su počeli da se dodaju mlijeko, jogurt, kikiriki puter, pa čak i sladoled. Čaša od 450 grama prosečnog frapea od jagode ima između 300 i 400 kalorija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

SALATE

Da, da, salate. Niko vam još nije rekao da neke salate u restoranima imaju mnogo više kalorija nego skromni hamburger. Sve te carske, cezarske i ostale salate sa zvučnim imenima, prepune su kalorija, a neke, poput salate “santa fe”, na primjer, ima 1.830 kalorija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da bi ukus bio što interesantniji, u takvim salatama koje zamjenjuju obroke, često se nađu komadi ananasa, lososa, kukuruza, avokada…. i sa puno dresinga. Na vama je da odlučite da li ćete za ručak pojesti jednu takvu salatu ili hamburger sa pomfritom.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija