ne slazu se sto o koronavirusu misli dikic a sto lauc 327109 750x422 1


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Prema studiji koju su proveli istraživači iz SAD-a, ponovna zaraza koronavirusom može biti popraćena blažim simptomima nego što je to bilo tijekom prve infekcije.

U studiji objavljenoj u časopisu BMJ Case Reports navedeno je i nekoliko zdravstvenih stanja koji mogu povećati šanse za ponovnu zarazu koronavirusom. Evo koja su to zdravstvena stanja.
Dijabetes

Mnoga istraživanja do sada pokazala su da koronavirus posebno može iscrpiti dijabetičare. Nova studija također sugerira da su dijabetičari skloniji ponovnoj zarazi koronavirusom.
Problemi sa štitnjačom

Problemi sa štitnjačom mogu pogoršati simptome covida-19, a osobe s ovim problemima mogu biti sklonije reinfekciji, odnosno ponovnoj zarazi koronavirusom.
Pretilost

Prethodne studije pokazale su da su pretile osobe osjetljivije na infekciju koronavirusom te da mogu imati izraženije simptome ove bolesti. Osim toga, pretilost također može povećati vjerojatnost da se osoba ponovno zarazi koronavirusom.
Dob

Prema dosadašnjim istraživanjima, imunološki odgovor s godinama opada zbog čega su starije osobe osjetljivije na ponovnu infekciju koronavirusom.
Kronične respiratorne bolesti

Covid-19 je prije svega respiratorna bolest te napada dišne organa, zbog čega su osobe koje imaju kronične respiratorne bolesti osjetljivije na zarazu koronavirusom.

Osobe koje se ponovno zaraze koronavirusom mogu imati poteškoće s disanjem i bolove u mišićima, prenosi Business Line.