Pet znakova koji pokazuju da ste u zdravoj vezi

Screenshot 3 34
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

U vezi naučite mnogo o sebi, o drugoj osobi, a i o drugim ljudima u vašem životu. Ne trebate biti romantični kako biste dokazali ljubav i kako biste bili u zdravom odnosu.

Emocionalno zreli i odgovorni muškarci i žene ponašaju se odgovorno i u ljubavnoj vezi. Nije lako prepoznati znakove da ste u zdravoj vezi, ali ukoliko imate neke od ovih pet znakova na dobrom ste putu.

Uvijek ste tu jedno za drugo

Lako je biti s partnerom tokom sretnih perioda u životu, ali kako se osjećate s njim kada su teška vremena. Bilo da se radi o odlasku na operaciju ili nešto slično, bitno je da je partner u teškim vremenima u potpunosti uz vas. Ako to nije, ne nalazite se u dobrom odnosu.

Ne uplićete prošlost u odnos

Partneri koji se istinski vole postavljaju granice kako bi osigurali vlastiti rast, kao i međusobno poticanje kada se pojave nevolje iz prošlosti. Ne drže prošlost protiv svog partnera i ne dopuštaju da se uptelja u njihovu sadašnjost.

Konstruktivno raspravljate

Postoji razlika između svađe i rasprave, a parovi koji su dugo u vezi uče kako raspravljati na načine koji vam omogućuju da slušate i razumijete jedni druge. Parovi koji se istinski vole mogu raspravljati, a da se međusobno ne potkopavaju, ne vrijeđaju ili u cijelosti ne prekidaju odnos.

Uspjeh vašeg partnera vas ne ugrožava

Ne smeta vam što vaš partner dobro radi i što je možda uspješniji u poslu. Slavljenje partnerovog uspjeha pokazuje im da ste tu za njih i da vam je njihova sreća važna.

Pomažete jedno drugom

To se posebno razlikuje od osobe do osobe i odnosa do odnosa, ali kuhanje ili čišćenje, pranje odjeće ili obavljanje nekih drugih poslova, pogotovo ako to ne volite raditi ili vam je teško to učiniti, pokazuje da obraćate pažnju i brinete o partnerovim potrebama i željama.