Peta godišnjica smrti studentica Edite Malkoč i Selme Agić

320DF17F 2576 4DE5 8E51 898E079B00E5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu u nedjelju  10. oktobra u 12 sati bit će obilježena peta godišnjica smrti tudentice Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe.

Na glavnoj saobraćajnici u ulici Zmaja od Bosne 10. oktobra 2016. godine, automobilom ih je udario Sanjin Sefić krećući se brzinom više od 100 kilometara na sat.

Ispred Filozofskog fakulteta, na kojem su Selma i Edita studirale psihologiju, otkriven prije tri godine spomenik u čast preminulim djevojkama.

ČITAJ JOŠ:  Kasumović ugostio članice PK "Iskre", izborile plasman na Evropsko prvenstvo u Novalji

Ubica Sanjin Sefić je uhapšen 12. oktobra 2016. godine u Srbiji, nakon što je pobjegao s mjesta događaja i krio se od policije.

Osuđen je pravosnažno na 16 i po godina zatvora u ponovljenom postupku na Kantonalnom sudu Sarajevo. Proglašen je krivim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije studentice.

Tužilaštvo je dokazalo da je Sefić prošao kroz crveno svjetlo očevim Golfom 6 i da je vozio neprilagođenom brzinom kad je oborio djevojke koje su prelazile ulicu na pješačkom prelazu kada je bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake.

ČITAJ JOŠ:  Prošlo je šest godina od smrti Edite i Selme: Kao da je bilo jučer. Bol ne prestaje

Agić je teškim povredama podlegla na mjestu nesreće, dok je Malkoč preminula u Klinici urgentne medicine KCUS-a.

GODISNJICA
MARKETING