PETA optužila Thomasa Müllera za zlostavljanje konja

U jeku skandala oko Kourta Zoume koji je šutirao svoju mačku oglasila se Međunarodna organizacija za zaštitu životinja (PETA) koja je optužila još jednog nogometaša, ovaj put za zlostavljanje konja.

Prije samo nekoliko dana pojavio se video u kojem nogometaš West Hama Kurt Zouma udara nogom svoju mačku zbog čega je žestoko kažnjen. Njegove dvije mačke su mu oduzete, klub ga je kaznio sa nedobijanjem dvije sedmične plate (250.000 funti), a dva velika sponzora Adidas i Spotify su raskinuli ugovor sa njim.

No, sada je u centar pažnje došao Thomas Müller kojeg je PETA optužila da zlostavlja svoje konje, prenosi njemački Bild.

Thomas i njegova supruga Lisa, dresurna jahačica, su vlasnici velike farme konja “Gut Wettlkam” nadomak Minhena i zarađuju novac prodavanjem zamrznute konjske sperme za 200 eura.

Prije nekoliko dana nogometaš Bayerna je objavio da mu se jedan konj povrijedio.

“Nažalost, imamo loše vijesti. Naš omiljeni konj D’Avie neće biti dostupan nekoliko mjeseci. Okliznuo se tokom testiranja koje služi za pripremu uoči sezone parenja, te je pao i povrijedio kopito”, objavio je Müller.

No, glasnogovornica PETA-e Jana Hoger je poslala oštru poruku u kojoj ga je optužila za zlostavljanje konja kojeg je bračni par Müller kupio 2020. godine.

“Užasno je da samoprozvani ljubitelji konja tjeraju životinje o kojima se brinu na neprirodne seksualne činove kako bi ostvarili maksimalnu zaradu od njih. Povrede koje je D’Avie zadobio pod nadzorom Lise i Thomasa Müller su u potpunosti nepotrebne i mogle su se izbjeći”, rekla je Hoger.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE