z 16
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 20, 2021 @ 17:10
KATEGORIJA: BiH / Sport
FIXGEHALT

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već narednog mjeseca igra nove utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. “Zmajevi” će u ovom prozoru gostovati Kazahstanu i Ukrajini.

Prvo će u Nur Sultan na megdan Kazahstanu, a taj meč zakazan je za 9. oktobar u 15 sati. Tri dana kasnije naša reprezentacija gostovat će Ukrajini na Lviv Areni sa početkom od 20:45 sati. Selektor bh. reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) će u narednim danima objaviti spisak igrača za predstojeće utakmice, a ne očekuju se velike promjene u odnosu na prethodni spisak.

Podsjećamo, za utakmice sa Francuskom i Kazahstanom Petev je pozvao sljedeće igrače:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli) i Kenan Pirić (Atromitos)

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Aleksandar Jovičić (Gorica), Jusuf Gazibegović (Šturm), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Dennis Hadžikadunić (Rostov) i Siniša Saničanin (Partizan).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Barcelona), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Rade Krunić (AC Milan), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Miroslav Stevanović (Servet) i Adi Nalić (Malme).

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Frajburg), Luka Menalo (Dinamo Zagreb) i Smail Prevljak (Ojpen).

LIDER