Portal 072info

Petnaestogodišnji Zeničanin Dino Beganović novi vozač Ferrarija

Petnaestogodišnji Dino Beganović porijeklom iz Zenice, dobit će priliku o kakvoj sanjaju mnogi. Naime, ovaj tinejdžer koji sutra puni 16 godina danas je predstavljen kao novi vozač Ferrarijeve akademije, koja predstavlja juniorski program poznatog tima Formule 1.

Isti program su resmo prošli Charles Leclerc, a pomaže i nastojanje Micka Schumachera, sina legendarnog Michaela Schumachera, da dospije do Formule 1.

– Jako sam sretan i ponosan jer je Ferrarijeva akademija odlučila da ulaže u mene. Izuzetno sam zahvala i dat ću sve od sebe – kazao je Beganović za švedski Sportbladet, te dodao:

– Još od malena sanjao sam da vozim Ferrari.

Beganović je 2018. godine bio prvak Švedske, a 2019. je bio drugi na WSK Euro Serie. Poslije žestoke selekcije Beganović je dobio priliku da potpiše ugovor sa akademijom i timom Prema Powerteam. U narednom periodu Dino će se takmičiti u Formuli 4 i njemačkom ADAC-u.

– Testovi su bili jako teško, fizički i mentalno, ali je sve prošlo kako treba i prošao sam u narenu rundu. Bilo je nevjerovatano, ostao sam bez riješi. Ne znam opisati kako se osjećam – rekao je Beganović.

Dječak bh. korijena mašta da postane svjetski prvak sa Ferrarijem.

– Sanjao sam da vozim Ferrari još dok sam bio mali, a moj san sada je da dospijem u Formulu 1, da vozim za Ferrari i postanem svjetski šampion – kazao je dječak koji uskoro puni 16 godina.

Podijelite članak
  • 490
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box