Petrol prvi najavio nove cijene struje i zemnog plina

3d5cf033 8d77 4d64 acdc b33fcb4786f2petrol
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Najveća slovenska energetska kompanija, ljubljanski Petrol, najavila je da će osjetno povećati cijene električne energije i zemnoga plina.

Petrol električnom energijom opskrbljuje skoro četvrtinu potrošača, a sa 1. decembrom najavio je poskupljenje struje za oko 30 posto, dok će zemni plin poskupjeti za 12 posto, javljaju u utorak slovenski mediji, pozivajući se na saopćenje Petrola.

Cijena struje od tog dobavljača povećat će se 21 do 35 posto, ovisno od tarife, a za male poslovne potrošače oko 30 posto, prenose mediji, navodeći da će ostali opskrbljivači električnom strujom vjerojatno s povećanjem cijena pričekati početak iduće godine.

ČITAJ JOŠ:  Za dvije godine na Balkan poslato više od 25.000 kontejnera s kokainom

Petrol je najavio i povećanje cijene zemnog plina za 12 posto.

U zadnje je vrijeme došlo i do osjetnijeg rasta cijena goriva na benzinskim pumpama u Sloveniji.

Cijena litre benzina na pumpama izvan mreže autocesta kreće se između 1,267 i 1,286 eura, a dizel goriva od 1,307 do 1,338 eura, što znači da se za spremnik od 50 litara plaća oko dva eura više nego po prijašnjoj cijeni.

Povećanje cijena energenata zbog enormnog povećanja cijena na međunarodnom tržištu najavljuju i drugi slovenski opskrbljivači, ali će neki pričekati na početak sljedeće godine, najavljuju neki mediji, prenosi Hina.

ČITAJ JOŠ:  Krek: Sloveniju čeka “katastrofalno” stanje ove zime

GODISNJICA
MARKETING