Portal 072info

PETROVIĆ: Javni interes građana Zenice nije spašavanje Zenicatransa, nego dostupnost kvalitetnih usluga javnog prevoza

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ivan Petrović objavio je na svom Facebook profilu status koji se tiče aktuelnih dešavanja u preduzeću “Zenicatrans”, koji, bez intervencija, prenosimo u cjelosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Javni interes građana Zenice nije spašavanje Zenicatransa, nego dostupnost kvalitetnih usluga javnog prevoza, koje nam ruku na srce ovo javno preduzeće zadnja dva desetljeća nije pružalo. Čak i kad su se finansijski problemi istog preduzeća u ranijim vremenima, bez našeg znanja i suglasnosti, rješavali upravo našim novcima, svoju zahvalnost uzvraćali su nam tako što su nas prevozili nedopustivo prljavim autobusima, iz čijih je auspuha cvililo i čadilo na sve strane. Zar barem tada, dok je Zenicatrans „radio“ (kako to ovih dana reče jedno političko ruglo) nismo zasluživali bolje uslove javnog prevoza?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ajde što nas nisu poštivali ni u „zlatna vremena“ svojih otimačina, kada ni čistačica iz kruga ove firme nije odlazila kući bez kantice benzina, nego što nam i sad vrijeđaju inteligenciju pokušajima nametanja suosjećanja za propast u koju su se doveli isključivo svojom nezasitom pohlepom. Čast izuzecima među poštenim rukovodiocima i radnicima. Ali zašto bismo se uvijek solidarisali samo s radnicima iz javnog sektora, koji nekako u pravilu uvijek propadnu? Da li nam pritom ikad naum padnu naši neuporedivo brojniji sugrađani zaposleni u privatnim firmama, koji ne smiju ni pomisliti da zbog svojih radničkih problema obustave rad i stupe u štrajk, a kamo li da se na vlasnika firme žale protestima pred organima vlasti? Za njih se nikada nijedan sindikat u ovoj državi neće zauzeti i pružiti im podršku, iako su to oni naši sugrađani koji su odlučili da za mnogo manje novaca puno više rade, samo kako bi ostali u svome gradu i svojoj državi. To su naše istinske patriote, a ne oni koji nas ubjeđuju da je javni interes našim novcima nastavljati s kupovinom socijalnog mira svugdje tamo gdje su upravo njihovi kadrovi bezobzirno mešetarili.

Dosta je više sa emotivnim ucjenama. Ako postoje dobre namjere na strani menadžmenta i radnika ovog preduzeća, zašto se izbjegava preispitivanje odgovornosti za stanje u kojem se nalaze? Želimo rješenja koja će zadovoljiti potrebe i interese građana. I zato, podrška gradonačelniku i svim ljudima koji ovih dana hrabro odolijevaju pritiscima da popuste u svojoj odluci savjesnog i odgovornog upravljanja našim novcima u našem najboljem interesu. Podrška tim više što su prije ovog gradonačelnika svi raniji bespogovorno popuštali pred ovakvim i sličnim ucjenama i prevarama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 87
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ZENICA: Autobuska stanica uskoro u funkciji, čeka se uključenje struje

072INFO PORTAL

Počelo utvrđivanje stanja Autobuske stanice Zenica

072INFO PORTAL

Grad preuzima Autobusku stanicu Zenica

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME