Portal 072info

Mesud Pezer osvojio treće mjesto u Istanbulu, medalju poklonio najboljim roditeljima

Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u petak u Istanbul gdje su bh. atletičari učestvovali na Balkanskom dvoranskom prvenstvu.

Našu zemlju su u Istanbulu predstavljali bacači kugle Hamza Alić i Mesud Pezer (AK Zenica), Amel Tuka (800 m, AK Zenica), Dušan Babić (1.500 m, AK Banja Luka), Sait Huseinbašić (60 m, AK Borac), Damir Redžepagić (400 m, AK Sarajevo) i Srđan Samardžić (3.000 m, AK Brčko), te Svjetlana Graorac (60 m, AK Banja Luka) i Nikolija Stanivuković (vis, AK Borac).

Ono što je najvažnije od svega, mladi Zeničanin i član Atletskog kluba Zenica Mesud Pezer kući se vraća sa medaljom u ruci i osvojenim trećim mjestom u izuzetno jakoj konkurenciji ovog velikog dvoranskog prvenstva u atletici.

Mesud Pezer bacivši kuglu na dalekih 19,36 metara ostvario je plasman za treće mjesto, drugo mjesto osvojio je Georgi Ivanov sa rezultatom 19,79, a prvo mjesto osvojio je Asmir Kolašinac sa rezultatom 20,61.

“Mnogo sam sretan postignutim rezultatom. Ovom prilikom zahvaljujem se najboljim roditeljima na svijetu i neka znaju da je ova medalja za njih. Hvala vam mnogo”, istakao je Mesud Pezer za 072info odmah nakon osvojene bronzane medalje u Istanbulu.

Podijelite članak