Pharmamed jubilej – 20 godina poslovanja (FOTO)

Pharmamed jubilej – 20 godina poslovanja (FOTO)

IMG_3497
Foto: Benjamin Hazić/072info

Kompanija Pharmamed, osnovana je 1993.godine, a svoje poslovanje u Bosni i Hercegovini pokrenula 1997.g.

Primarno poslovanje kompanije je proizvodnja herbalnih proizvoda, i kozmetike s namjenom, a u svrhu očuvanja zdravlja svih starosnih kategorija naših korisnika.

Konstantnim ulaganjem u kadrove, tehničko-tehnološke resurse, know-how, nakon 20 godina poslovanja može se pohvaliti da predstavlja jedinu kompaniju u Bosni Hercegovini koja ima tako širok asortiman proizvoda namjenjenih očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.

Više od 190 različitih proizvoda, podjeljenih u nekoliko asortimanskih grupa, mogu se naći širom Bosne i Hercegovine u svim apotekama/ljekarnama. Jedistveno za sve proizvode jeste neupitan kvalitet proizvoda koji je upotpunosti siguran za zdravlje naših kupaca, a to garantuje proizvodni proces i kontrola kvaliteta usklađeni sa najstrožijim normama farmaceutske industrije.

Pored cerifikata ISO 9001:2008, komapnija posjeduje i certifikate ISO 17025:2005, kao i temeljni certifikat farmaceutske industrije o usklađenosti proizvodnje sa smjernicama GMP norme (Good Manufacturing Practice).

Kvalitet proizvoda nije prepoznat samo u Bosni i Hercegovini, tako da se naši proizvodi mogu naći u preko 20 zemalja svijeta, gdje posebno izdvajamo tržišta kao što su: Azerbejdžan, Jordan, Kuvajt, Kosovo, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Sjedinjene Američke države. 

Uskoro će proizvodi Pharmamed-a svoje kupce naći i na tržištima Turske, Maroka, Gruzije, Ukrajine, Omana, Bahreina, Katara …

Pored proizvodnje u okviru sopstvenih brendova, Pharmamed već godinama pruža usluge Ugovorne proizvodnje za druge kupce pod njihovim trgovačkim imenima i to za tržišta Italije, Hrvatske, Kosova, Egipta.

U okviru kratkoročnih planova poslovanja predviđa se proširenje proizvodnih kapaciteta kako bi se prilagodili zahtjevima tržišta. Gotovo svake godine iz komapnije Pharmamed na tržište izlaze novi proizvodi kreirani u našem razvojnom centru ili u saradnji sa našim partnerima. 
Proizvodnja lijekova je nova strateška orjentacija kompanije, a kao početak tih aktivnosti jeste i izlazak prvog lijeka na tržište Bosne i Hercegovine, IbuDIRECT 200.

I pored veoma turbulentnih tržišnih uslova, prisustva nelojalne konkurecije, kompanija Pharmamed ima konstantan rast, kako na domaćem, tako i na inostranim tržištima, što u godini obilježavanja 20 godina poslovanja daje dodatnu snagu i energiju u planiranju daljeg razvoja.

(tv1)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS