PIC se oglasio o prijetnjama Schmidtu: On ima našu čvrstu podršku

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vijeće za implementaciju mira (PIC) oglasio se povodom prijetnji visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

PIC je još jednom naglasio svoju punu podršku Schmidtu.

“U svjetlu nedavnih prijetnji, uključujući i prijetnje nasiljem, usmjerenih protiv visokog predstavnika Christiana Schmidta, ambasadori zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira još jednom izražavaju svoju čvrstu i dosljednu podršku visokom predstavniku i njegovoj ulozi u Bosni i Hercegovini u nadziranju provedbe civilnih aspekata Općeg okvirnog sporazuma za mir”, naveli su u saopćenju.

Kažu da ugrožavanje pozicije visokog predstavnika doprinosi podjelama i skreću pažnju sa reformi.

“Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira pozivaju glavne aktere u cijeloj zemlji da ulože energiju u rješavanje najhitnijih izazova s kojima se BiH suočava. A to su: ekonomski razvoj, borba protiv korupcije, jačanje vladavine prava i napredovanje BiH na njenom evroatlantskom putu.

Ambasadori zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira zahvaljuju visokom predstavniku Christianu Schmidtu na njegovom opredjeljenju da sarađuje sa svim akterima u Bosni i Hercegovini na pronalaženju stabilnih i trajnih rješenja potrebnih za provedbu preostalih elemenata Programa 5+2 čime bi došlo do uspješnog okončanja međunarodne supervizije u BiH. Ambasadori zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira spremni su pružiti svoju pomoć i podržati domaće zvaničnike u njihovim nastojanjima da osiguraju prosperitetnu budućnost za sve građane koji žive u BiH”, zaključili su iz PIC-a.

GODISNJICA
MARKETING