Pijan vozio bez dvije gume na desnoj strani vozila, žestoko je kažnjen

pijan bez guma1
Podijelite vijest

U selu Mirkovci pored Vinkovaca (Hrvatska) policija je zaustavila vozača koji je vozio automobil bez dvije gume, na felnama. Uz to je imao i 2,23 promila alkohola u sebi.

Pijanog vozača bez guma na desnoj strani vozila uočio je vozač automobila koji se kretao iza njega u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima, a sve se desilo prije dva dana nešto iza podneva.

Policija je nakon dojave zaustavili 44-godišnjaka koji je, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,23 g/kg, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka na kojem s desne strane na prednjem i stražnjem točku nije imao postavljene gume, već se cestom kretao na felnama.

https://411e4302fe0be1646f0892aea28efbaf.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ako je suditi prema fotografijama koje je objavila policija, pijani vozač je bez guma ostao u toku vožnje, i umjesto da pozove šlep službu, samo je odbacio dio gume koji su felne odsijekle i nastavio voziti dalje kao da se ništa nije desilo.

Kako je vozač već ranije osuđivan za iste ili slične prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhapšen je te uz naredbu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nakon čega je iniciran hitni prekršajni postupak.

Presudom Općinskog suda u Vinkovcima 4. maja vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna (3.115 KM), te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca”, potvrdili su iz tamošnje policije.


Podijelite vijest