Screenshot 2 44


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Novi patent kompanije Gree Electric Appliances Inc. namijenjen je mobitelima te će spriječiti korisnike koji konzumiraju alkohol da donesu odluke i naprave poteze zbog kojih bi mogli zažaliti.
Vožnja pod utjecajem alkohola, dopisivanje i bilo šta drugo ne može donijeti ništa dobro. Nekoliko alkoholnih pića je dovoljno da utječe na sposobnost prosuđivanja i donošenja odluka, no sada postoji rješenje zahvaljujući kineskoj kompaniji Gree Electric Appliances Inc.

Pomenuta kompanija je patentirala takozvani “Drunk Mode” (pijani mod) koji zabranjuje pristup “često korištenim aplikacijama” s ciljem da spriječi korisnike da učine nešto što zapravo ne žele i zbog čega bi požalili narednog dana.

Kako bi se aktivirao Drunk Mode, korisnici trebaju izabrati aplikacije koje žele zabraniti te postaviti “pravila provjere trijeznosti” koja će biti potrebno zadovoljiti kako bi se kasnije mod ugasio. Ako korisnik želi ugasiti mod, morat će proći verifikacijski test i tek potom dobiti pristup ranije zabranjenim aplikacijama.

Tehnologija može efikasno pojednostaviti metodu interakcije kako bi se korisniku koji je pod utjecajem alkohola omogućilo da pristupi važnim aplikacijama i podešavanjima bez velikih poteškoća.