Pijanom mu nisu dali piće u kafiću, on prijetio pištoljem

pistolj
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U utorak je u kninskom ugostiteljskom objektu došlo do narušavanja javnog reda i mira. Kako piše “Feral News”, vidno alkoholisan S.L. (41) tražio je da ga usluže alkoholnim pićem, što je vlasnik objekta odbio.

Tada je S.L. pokazao pištolj i prijetio osoblju, nakon čega ga je vlasnik izbacio iz objekta.

Prema nezvaničnim informacijama svjedoka, S.L. je u još jednom ugostiteljskom objektu koristio oružje u svrhu zastrašivanja gosta.

O svemu se nakon novinarskog upita oglasila policija. Kažu da je pištolj bio plinski.

“U večernjim satima 12. aprila u Kninu, u ugostiteljskom objektu u vlasništvu 31-godišnjaka, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na način da je 41-godišnjak u alkoholisanom stanju zatražio da ga usluže alkoholnim pićem, što je vlasnik odbio. Tada je 41-godišnjak samo pokazao ispod majice nešto nalik na pištolj te je po molbi vlasnika objekta odmah izišao. Utvrđeno je da je narušavao javni red i mir, kao i da kod sebe ima plinski pištolj bez streljiva”, naveli su u policiji.

“Uz optužni prijedlog 41-godišnjak je priveden na Prekršajno odjeljenje Opštinskog suda u Šibeniku, gdje je dobio mjeru opreza zabrane približavanja objektu i vlasniku”, dodali su, prenosi “Index.hr”.