Pioniri i juniori RK Čelika na najvećem svjetskom rukometnom turniru u Španiji

RK CELIK

Dvije mlade ekipe RK ,,Čelika'' – pioniri i juniori (1996. i 1998. godište) ovih dana se žestoko pripremaju za nastup na najvećem takmičenju za mlade rukometaše na svijetu – na turniru ,,Cgranollers Cupu''u Barceloniji (Španija).

Naša mlada ekspedicija rukometaša u Španiju kreće 23. juna, a vraća se 2. jula i odigraće više takmičarskih utakmica na ovoj zasigurno najvećej svjetskoj rukometnoj smotri za mlade. Ekipa ,,Čelika'' broji po 14 članova jedne i druge ekipe (pionira i juniora), znači ukupno 28, a vode ih treneri prof. Seldo Rizvanović i Šaćir Delić, kao i šef Stručnog štaba ,,Čelika'' Zdeno Antović. Na turniru učestvuje čak 255 ekipa iz 35 zemalja svijeta, sa više od 5.000 takmičara! Pored sportskih motiva za učešće, ovo je na neki način i nagrada za našu juniorsku i pionrsku ekipu za odličnu rukometnu sezonu, jer,  poznato je da sunaše ekipe uključene u redovni prvenstveni ciklus Rukometnog saveza BiH – kaže Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kuba ,,Čelik''. 

Pošto španska juniorska reprezentacija na  predstojećem  svjetskom prvenstvu za junore nastupa baš u Zenici, naši članovi će  posjetiti španske reprezentativce. Na svečanosti otvaranja Turnira, pred oko 10.000 sportista i građana iz bukvalno cijelog svijeta  i pred šanskom televizijom i na drugim ceremonijama biće pročitana poruka dobrodošlice u Zenicu gradonačelnika Zenice Husejina Smajlovića kako španskim tako i ostalim repreznaticijama koje će u Zenici igrati utakmice svjetskog juniorskog prvenstva – dodaje Škrbić.

U Braceloni će mlade ekipe ,,Čelika'' obići stadion FC Barcelone, Muzej stadiona, Olimpiski kompleks, stadion FC Espanjola, Magične fontane i druge znamenitosti ovog prelijepog grada. 

Saopštenje RK Čelik

 

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica