Pioniri i kadeti ,,Čelika’’ u Visokom

RK CELIK

U okviru Omladinske lige Zeničko-Dobojskog kantona u rukometu, koja se igra pod pokroviteljstvomRukometnog saveza Bosne i Hercegovine, odigrana  je proteklog vikenda. U  11kolu. juniori i kadeti prvoplasiran eekipe u Premijer ligi BiH – zenički ,,Čelik’’ je, nakon dobrih rezultata protiv RM ,,Maglaja’’ i RK ,,Kaknja’’  gostovao u Visokom.

Selekcija ,,Čelikovih’’pionira (’98. godište), iako je svoje vršnjake pobijedila u Zenici, u gostima se zadovoljila dobrom igrom. Visočani su na poluvrijeme otišli sa prednošću od dva gola razlike (8:6)  a utakmicu su priveli kraju rezultatom 16:12. Dva zenička pionira su u posljednjih četiri minute zaradila dva isključenja i tako zbog svog neiskustva oštetili svoj tim. U svakom slučaju, obje ,,Čelikove’’ ekipe su pružile dobre partije i do samog kraja rezultat je bio  neizvjestan.

Strijelci u ovojutakmicisubili:

Za RK ”Bosnu”Visoko:BuljinaHaris 6golova, Alijagić Amar 4, SirčoSead 2, AlihodžićErmin 2, BuljinaHarun 2, (trener: BulutMirsad).

Za RK “Čelik”: Ahmed Durmić 6, HarisHećimović 3, PojskićTarik 2, Sumbuljević Adnan 1, (trener: ŠačirDelić).

Selekcijakadeta,,Čelika’’ (’96. godište) je takođerporažena u Visokom.

Ipak treba istaći činjenicu da je ekipa Čelika u prvoj polusezoni kod kuće izgubila od Bosne rezultatom 18:29 (09.12.2012.). A u 10 kolu koje se odigralo u nedelju 14.04.2013.god. u Visokom krajnji rezultat je bio 26:20 (16:13) za domaćina, gdje se osjeti znatan napredak ove ekipe zeničkog ,,Čelika’’.

Kadetska selekcija RK Bosne Visoko je zajedno u treningu još od 2003. godine, dok kadeti ,,Čelika’’ igraju tek treću sezonu svoje rukometne karijere. Takođe, ekipa ,,Bosne’’ u svom sastavu ima 6  kadetskih reprezentativaca i više međunarodnih utakmica nego Zeničani ukupno odigranih utakmica – izjavio je prof. Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba i trener Omladinskog pogona rukometnog kluba ,,Čelik’’.

Sve navedeno govori da ima nade za budućnost zeničkog rukometa, gdje će golobradi dječaci iz vlastitog ,,Čelikovog’’pogona jednog dana zasigurno zamijeniti sadašnje prvotimce Davora Kadića, Nerku Bašića, Elvisa Brkića, Aldina Begagića i ostale. Dobrom igrom i napretkom zeničkih ekipa u odnosu na samo prije godinu dana iznenađeni su i treneri ekipa izVisokog, a pozitivne kritike za igru zeničkih ekipa u Visokom dobili su i od renomiranog rukometnog stručnjaka Zdene Antovića, trenutno trenera seniorske ekipe RK “Čelika”, koji je prisustvovao ovim utakmicama.

Strijelci kod juniora su bili:

ZaRK”Bosnu’’: ImamovićAldin 7, BečakEldar 5, ČabaravdićKerim 4, LončarVladan 4, BegićTarik 2, TravančićEldin 1, DoksoHasan 1, SpahovićBelmin 1, ImamagićNedžad 1, (trener: AhićKenan)

ZaRK”Čelik”: AlihodžićHarun 9, AjanovićMuhamed 6, RekanovićAlmir 2, Babić Emir 1, OmerspahićAmel 1, DelićSead 1, (trener: RizvanovićSeldin)

Narednog vikenda u Zenicu dolaze pioniri i kadeti RK“Krivaje” iz Zavidovića, što je i posljednje kolo omladinske ligeZe-Do kantona za ovu sezonu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica