Pionirske i juniorske ekipe RK ČELIK kreću za Španiju

RK CELIK

Danas (23. juna) u 18.00 sati članovi pionirske i juniorske ekipe Rukometog kluba ,,Čelik'' autobusom kreću preko Italije za Španiju, gdje će učestvovati na najvećem svjetskom turniru u rukometu za mlade, gdje učestvuje čak 255 ekipa iz 35 država svijeta! U Španiju ukupno putuju 28 rukometaša, te vodstvo ekipe – Zdenko Antović, šef stručnog štaba ,,Čelika'', Seldin Rizvanvić, šef omladinskog pogona i trener Šaćir Delić.

Dvije ekipe, u dvije kategroije (pioniri i juniori ,,Čelika'') učestvuju na poznatom turniru ,,Granollers Cop-u 2013.'', u mjestu dvadesetak kilometara udaljenom od Barcelone. To će, ujedno, biti i njihovi prvi nastupi u inostranstvu.

"Ne samo juniori i pioniri, nego i prva ekipa ,,Čelika'', koja bilježi fantastične sportske rezultate, najboilje u 63 godine postojanja Kluba (šampioni smo Premijer lige BiH ove godine), u posljednje tri godine, koliko se nalazi na čelu ova Uprava ,,Čelika''– ni seniorska ekipa takođe nije makla nigdje van granica BiH. Bili smo preokupirani stvaranjem stabilne i jake prve ekipe i jurili smo rezultat. Sada nam predstoji i otvaranje Kluba prema inostranstvu. Dobro je da naši pioniri i juniori prvi ,,izlaze'' van granica BiH, koji takođe u posljednje dvije godine, od kako je na čelu omladinskog pogona prof. Seldin Rizvanović dobro radi – kaže Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik''.

Sretno mladi ,,Čelikovci'' i sve najbolje u Španiji!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE