Pismo Bošnjaku i Bošnjakinji II / Što se tiče Izetbegovića, života za Bošnjake nije bilo ni prije, a ako ne pobijede, neće biti ni poslije; U pamet!

Podijelite vijest

Sluša Bošnjak/inja kako ih  supruga Izetbegović iz Sarajeva plaši novim Tomašicama, valjda ako Bošnjak/inja ne glasa za nju. Suprug, u isto, jacijsko vrijeme, iz Mostara  poručuje, da će se svi njegovi oponenti oduzeti u nedjelju navečer, jer će Bošnjaci/kinje,  kao glasati za njega.

Ove i ovakve prijetnje bračnog para kandidata, će ostati kao svjedočanstvo drskosti, bahatosti, mržnji, beskrupuloznosti, prekomjernoj i nenormalnoj želji za vlašću.  Ovo su rečenice za vrhunac njihove kampanje, koju suprug Izetbegović vodi za Predsjedništvo, a supruga Izetbegović za Kanton.

A, Bosna je za  bračni par Izetbegović nasljedstvo, porodično blago i plijen.
U Bosni oni daju vlast kome hoće, a uzimaju od koga hoće. Od njih su svi ‘otpali’, svih jedanaest i više.
Bez njih nema reda i poretka. Ko, izuzev njih, ima pravo da se obraća narodu? Oni polažu pravo na teritorij, ime, simbole, državu, vjeru, zastave, tekovine rata.

ČITAJ JOŠ:  Nakon što je Dodik najavio tužbu CIK-u: Komentari na Twitteru se samo nižu

Njihove su rijeke, planine, šume. Samo ona može otkrivene glave da ulazi u džamije, da uči fatihe po mezaristanima i da se slika. Samo on može da ne dolazi na debate. Oni daju posao kome hoće, a otkaze kome hoće. Oni su uvijek u pravu, a svih ostalih jedanaest i više je u krivu. 

Desetine ljekara koji su spakovali stvari i otišli trbuhom za kruhom sa Kliničkog su u krivu, samo su ona i on u pravu. Samo oni su stekli pravo, da s ponosom nose Gucci i Pradu. Oni, njih dvoje, neprikosnoveni bračni par u Bošnjaka, alfa i beta, bošnjački primati. Za Bošnjaka nije bilo života prije njih, a ponašaju se kao da ga neće biti ni poslije njih. Ako ne bude njih, čim odu njih dvoje, strpat će nas u nove tomašice i bezdane.

A oni, oni su i prethodni put, kada su Bošnjaci punili jame bili daleko.

ČITAJ JOŠ:  Nakon što je Dodik najavio tužbu CIK-u: Komentari na Twitteru se samo nižu

Pratili su bošnjačke tihe kolone i zbjegove, unesrećene žene i muškarce sa zavežljajima, na CNN-u, iz Zagreba, Istanbula i Beča. Za njih su i tada logističke poslove odrađivale ulizice, danas ugledni građani  Eno ih, sada već, sa etabliranom, elitnom djecom, bodre govore međubošnjačke mržnje iz prvih redova. U džepu im diplome, a u ruci poslednji Iphon-i.
A, Bošnjak ponižen kao nikad. Krade metar drva da spreman dočeka zimu. Čeka ispred kancelarije predsjednika lokalnog ogranka stranke, da mu djetetu obezbjedi bilo kakav posao. Kao da je predsjednik lokalnog ogranka stranke zavod za zapošljavanje, a ne filijala bračnog para kandidata. 

Sa zebnjom Bošnjak prati da mu odrede otkupnu cijenu maline. Ispraća kćer jedinicu na put za Njemačku. Ubire Bošnjak šumske plodove, mota duhan i sluša sagu o 100.000 radnih mijesta. Zamišlja Bošnjak stotinu, glanc novih pogona sa po hiljadu ljudi, koji svako jutro, sretni hrle u Bakirove izmišljene fabrike i radna mjesta, a gleda oko sebe porušene i opustošene pogone. 

ČITAJ JOŠ:  Nakon što je Dodik najavio tužbu CIK-u: Komentari na Twitteru se samo nižu

Upregnuli su kandidati Izetbegovići sve što se upregnuti  dalo  u ovu kampanju. Došao i Erdogan, koji izdašno finansira medije za odstrel nepodobnih Bošnjaka. Tu su i situirani imami, freelancer-i, koji nemaju drugog posla, nego da po skupovima SDA radikaliziraju omladinu. A, tu je i “osviještena” i “kreativna” omladina  koja  pobožne pjesame ekspresno prekomponuje u izborne. Only sky (aplikacija) is the limit.

Skrećemo ti  pažnju Bošnjače. Ne daj da mržnja, koju siju sa govornica ovlada tvojim razumom.
Budi racionalan i pamti.  Gledaj šta rade, kako se nose, a ne šta govore.
Prema onome šta su radili i šta rade glasaj.

Njih dvoje kandidata, gospodar i gospodarica obmane, nisu radili ništa dobro. Ne daj se smesti. Ne daj da te oni navedu da mrziš. Oni kako govore, očito je, da zakrvavljenih očiju mrze.

Ne mrzi, samo pametno u nedjelju Bošnjače.

(PRESS)