Portal 072info

PIŠTALJKA: Na Kamberovića polju uništena trava, ostalo smetljište (FOTO)

Kamberovicapolje

Na adresu naše redakcija stigla je još jedna tema za našu novu rubriku ‘Pištaljka’, a tekst prenosimo bez korekcija:

Ovih dana pisalo se o VD direktoru J.P. za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici i porazno je bilo vidjeti sve te stvari koje se odjednom dešavaju za vrijeme vodstva dotičnog Alema Hadžibegovića. Od neurednih toaleta u Gradskoj areni, do niza drugih stvari koje se nikada nisu dešavale dok je na mjestu direktora bio iskusni gospodin Husein Hinović.

Odluka kome dodijeliti mjesto VD direktora očito se donije prebrzo, a što za rezultat ima snažne posljedice. Ovih dana svi Zeničani i Zeničanke primjetili su kako je u Zenicu stigao do sada neviđeni luna park, a sve se činilo bajno i idealno kao iz filmova. Kako to obično biva, tako se i ovaj luna park smjestio na Kamberovića polju – tačnije na parking gdje se srijedom vrši prodaja vozila, tzv. autopijaca. Zbog raznovrsnosti i velikog broja nazovi sprava koje su stigle u Zenicu, parking prostor nije bio dovoljan da svojim kapacitetom smjesti sve ono što je luna park sa sobom ‘donio’ u Zenicu, tako je zakupljen i dio travnjaka na Kamberovića polju a koji je opet pod vodstvom i kojim upravlja J.P. za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici.

Zeničani su svakako posjećivali ovaj do sada nezabilježeni luna park u gradu, ali nakon slike iz filma koja se mogla vidjeti na Kamberovića polju ostalo je samo gađenje i žaljenje. Tako je travnjak na kome su bile instalirane određene sprave sada ostao uništen i pretvoren u blato, a po kojem su sada ostale urezane gume vozila koja su tim dijelom nekadašnjeg travnjaka prolazile. Pored toga što je trava uništena i što je Kamberovića polje ‘ranjeno’, ukoliko razgedate i ‘bacite’ pogled na sam parking prostor i nešto malo zelene površine koja je ostala nakon odlaska luna parka vidjet ćete da smo osim blata dobili i smetljište.

Ovaj sramotni prizor za naš grad svakako da treba biti uzbuna onome koji vodi i trenutno upravlja J.P. za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici, a koji bi prema svemu sudeći čim prije trebao fotelju direktora ostaviti nekome ko to umije i zna raditi.

U prilogu sam odlučio dostaviti i fotografije, a koje su najbolji pokazatelj svega napisanog…

Tekstovi u rubrici ‘Pištaljka’ odražavaju stavove njihovih autora a ne nužno i stavove portala 072info.com!

Pošalji nam svoj tekst, pohvali – kritikuj – upozori: RECI OTVORENO ŠTA MISLIŠ?!

E-mail: redakcija@072info.com, sa naznakom ‘Za rubriku Pištaljka’

Caffe nargila bar IR (27.7.)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box