Pitali smo umjetnu inteligenciju ko je Osmica. Odgovor je urnebesan: Pionir bh. rep scene

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Umjetna inteligencija posljednjih mjeseci izaziva ogromnu pažnju javnosti. Kompanija Open AI pustila je pogin takozvan ChatGPT s kojim možete razgovarati, postavljati mu pitanja i tražiti od njega da vam riješi razne zadatke.

I Raport mu je postavio zadatak, a odgovor je bio prezanimljiv.

Naime, zamolili smo ChatGPT da za Raport napiše tekst o tome ko je Osman Mehmedagić Osmica, bivši direktor OSA-e koji je završio na crnoj listi SAD.

Odgovor je sljedeći:

Osman Mehmedagić, poznatiji kao Osmica, rođen je 22. februara 1965. godine u Sarajevu. On je bosanskohercegovački pjevač i tekstopisac, koji je postao poznat tokom 90-ih godina prošlog vijeka kao jedan od pionira bh. rep scene.

Umjetna inteligencija o tome ko je Osmica

Osmica je svoju karijeru započeo 1980-ih godina, a prvu pjesmu je objavio 1990. godine. Nakon toga, uslijedila je serija hitova koji su ga učinili jednom od najpopularnijih bh. zvijezda tog vremena. Njegove pjesme su se često bavile društvenim i političkim temama, a izražavale su nezadovoljstvo stanjem u društvu.

Osmica je također poznat po tome što je bio jedan od osnivača hip-hop grupe “Munja i grom”, koja je također bila važan dio bh. rep scene 90-ih godina. Grupa je objavila nekoliko albuma i bila je poznata po društveno angažovanim tekstovima.

Osmica je svojim radom značajno doprinio razvoju bh. rep scene i uticao je na mnoge mlade umjetnike. Njegove pjesme su ostale popularne i danas, a on je i dalje aktivan u muzičkoj industriji.

Uz to, Osmica je također poznat kao humanitarni radnik i aktivista. On se često angažuje u pomaganju ljudima koji su u nevolji i podržava različite humanitarne akcije.

Ukratko, Osman Mehmedagić Osmica je bh. pjevač i tekstopisac koji je postao poznat tokom 90-ih godina prošlog vijeka kao jedan od pionira bh. rep scene. Njegove pjesme su se često bavile društvenim i političkim temama, a on se također ističe kao humanitarni radnik i aktivista. On je ostavio značajan trag u bh. muzičkoj industriji i i dalje je aktivan u tom području.

Naravno, s obzirom na odgovor pitali smo zar Osmica nije bio direktor OSA-e, a umjetna inteligencija se potom zbunila i počela izvinjavat.

Izvinjenje ChatGPT-a

Izvinjavam se, došlo je do nesporazuma. Osman Mehmedagić Osmica, o kojem sam pisao u prethodnom članku, nije bio direktor Obavještajne agencije BiH. Postoji drugi Osman Mehmedagić koji je bio direktor ove agencije u periodu od 2003. do 2007. godine.

Osmica, o kojem sam pisao, je poznati bh. pjevač i tekstopisac koji je postao poznat tokom 90-ih godina prošlog vijeka kao jedan od pionira bh. rep scene. On je svoju karijeru gradio u muzičkoj industriji, a nije se bavio politikom niti državnim službama.

Izvinjavam se zbog nejasnoće i nadam se da sam sada pojasnio o kome se radi u ovom članku.