Pitanje koje nikada u životu ne želite čuti: Tatu su pitali ko će preživjeti – majka ili beba?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Otac iz Engleske progovorio je o trenutku kada je morao birati između zaručnice i nerođenog djeteta. 

Kada se supruga Michaela Gerryja Fotheringhama McConnella trebala porađati, dobio je poziv kojeg niko ne želi čuti, od kojeg mu se ‘srce zaledilo’. Doktor mu je rekao da će morati napraviti izbor koji niko ne bi trebao napraviti.

Zbog opasne komplikacije doktor je pitao McConnella da bira između života nerođenog djeteta i svoje zaručnice.

Govoreći o tome što se dogodilo, McConnell je rekao da je njegova zaručnica Stephanie Brown rodila dijete u novembru 2021., teško manje od vrećice šećera. Njihov sin Mickey nažalost je preminuo osam mjeseci kasnije 24. jula zbog zdravstvenih komplikacija.

Godinu dana prije, u 18. sedmici trudnoće, Brown je počela ispuštati amnionsku tekućinu, tvar koja okružuje fetus pa su rezervirali termin za daljnje pretrage kako bi pronašli uzrok problema.

Kada su stigli u bolnicu, doktori su vjerovali da je srce djeteta ‘preveliko’ pa su upućeni kardiologu, ali je ta snimka pokazala da su djetetova pluća premala za njegovo tijelo i nesrazmjerna s ostalim organima.

McConnell i Brown dobili su srceparajuću vijest od doktora da nemaju dobre prognoze za njihovog sina, kojeg su nazvali Mickey. Doktori su pitali Stephanie može li nositi trudnoću još šest sedmica kako bi se djetetovi organi pravilno razvili, piše YourTango, a prenosi 24sata.

McConnell je tada s doktorom obavio razgovor od kojeg mu je ‘srce stalo’. Dok je bio u bolnici sa suprugom, liječnici su mu prišli i odveli ga na stranu te mu rekli lošu vijest.

“Doktor koji ju je trebao poroditi odveo me sa strane i pitao, ‘ako dođe do toga, ko će preživjeti? Mama ili beba?” ispričao je.

Situacija je postala ozbiljna jer su doktori otkrili problem s pupčanom vrpcom, no McConnell nije ulazio u detalje.

Uprkos svemu što se događalo, oba su roditelja i dalje željela da se dijete rodi, no doktori su rekli da možda neće uspjeti.

“Bio sam uz nju u najgorim i najstrašnijim trenucima u svom životu, a uz njenu slabost i držanje dječaka u svom tijelu šest sedmica, bilo je iscrpljujuće, fizički i psihički”, rekao je.

Carskim rezom su pokušali spriječiti opasnosti.

Stephanie je preživjela i rodila Mickeyja koji je težio vrlo malo, u studenom 2021. Bili su sretni što su vidjeli kako se njihov sin oporavlja. Mickeyja su premjestili bliže kući, a kad su bili spremni odvesti bebu kući, njegovo se stanje počelo pogoršavati.

Nakon duge borbe, Mickey je 24. jula preminuo u majčinim rukama. Michael odajući počast svom sinu nazvao ga je svojim ‘malim borcem’.

“Bio je najsjajnija zvijezda koju sam ikada upoznao. Nikada neću zaboraviti utjecaj koji je moj dječak ostavio na ovoj zemlji, on je doista bio borac”, rekao je shrvani otac.

McConnell je pohvalio svoju zaručnicu i njenu snagu i odlučnost da prođe kroz ono što je prošla, nazvavši je ‘inspiracijom’.

“Ovo je bilo fizički, mentalno i emocionalno iscrpljujuće, jer smo imali neprospavane noći i traumatične dane, ali bili smo tu jedno za drugog”, rekao je.

GODISNJICA
MARKETING