Pivić na čelu tima za implementaciji projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica

Pivić na čelu tima za implementaciji projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjem zasjedanju usvojila je Izvještaj o izvršenju budžeta tog kantona za 2023. godinu, kao i niz tačaka koje se odnose na podršku stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite te podrške vjerskim zajednicama za njihove infrastrukturne i sanacione radove na vjerskim objektima.

Potvrdio je ovo za Fenu premijer Nezir Pivić.

Vlada ZDK je donijela odluku o formiranju tima koji će raditi na implementaciji Projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica.

“Zadatak tima je da krene u konkretne operativne aktivnosti u pogledu pripremanja projektne dokumentacije te obezbjeđenja finansijskih sredstava. Smatram to najvećim projektom ove vlade ZDK i vjerujem da ćemo u nekim razumnim rokovima u tome uspjeti te završiti u realnom roku tako važan objekat za sve građane ZDK”, izjavio je Pivić.

On je i na čelu tima u kojem su još određeni ministri te konsultanti za tehnička i druga pitanja.

“Fokus će biti na tome da imamo jednu potpuno novu i opremljenu bolnicu. U ovom momnetu je nezahvalno govoriti koliko će koštati, ali realno je da će to koštati između 250 i 300 miliona KM”, kazao je Pivić.

Kao pomoć u završetku izgradnje zgrade Islamskog centra u Zenici, kao kontinuirana pomoć Vlade ZDK, danas je izdvojeno dodatnih 200.000 KM, a ukupno je u proteklim godinama izdvojeno oko 800.000 KM.

Dodatnih 50.000 KM izdvojeno je za izgradnju Gradske gasulhane u Zenici te 55.000 KM za dovršetak izgradnje nove džamije u Nemili.

Podršku su dobile i Pravoslavna crkva te Katolička crkva za nekoliko svojih projekata u gradovima i općinama tog kantona.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS