PIVIĆA (SDA) UPOREDILA SA BOGOM: Bh. mediji bruje o sramotnoj izjavi, javnost ogorčena (VIDEO)

emina selimović sdazenica nezir pivić

Brojni bosanskohercegovački mediji bruje o nezapamćenoj, sramotnoj, izjavi Emine Selimović, kandidatkinje SDA za Gradsko vijeće Zenice, a prilkom obraćanja na nedavno održanom političkom skupu u Orahovici kod Zenice kada je nespretna Zeničanka Nezira Pivića, kandidata zeničke SDA za gradonačelnika Zenice, uporedila sa Bogom.

eminaselimovic sdazenica
Bh. mediji bruje o sramotnoj izjavi

Podsjetimo, Selimović je, referirajući se na njihovog kandidata za gradonačelnika, izjavila:

-Ovaj, što se tiče samih ovih izbora da iskoristim priliku i kažem samo jednu stvar. To je ono, zapravo, dakle, Bog uvijek poslije bolesti daje ozdravljenje. Poslije kiše uvijek daje sunce. Tako da, trenutno mi imamo tu nekog (pokazujući rukom na Pivića, op.a.) ko će nam donijeti i sunce i ozdravljenje i nadam se da ćemo proslaviti pobjedu – kazala je Selimović, očigledno ponesena atmosferom i govorom, pokazujući tako političko neiskustvo, ali i moralno dno.

Osim sramotne izjave koja je naišla na oštre kritike javnosti, Selimović je pokazala i svoje akademsko “umijeće” kao magistrice književnosti, s obzirom na to da je jedva uspjela izgovoriti ono što je namjeravala reći, o čemu, također, svjedoči videosnimak.

-To je ono, zapravo, dakle, Bog uvijek… – borila se Selimović sama sa sobom, a čak se zaboravila i predstaviti vjerovatno iz stida s obzirom na ono što su kandidati zeničke SDA prinuđeni govoriti na skupovima, pa čak i porediti kandidate sa Bogom.

Da li se radi o pokazivanju stečenog (ne)znanja ili ni sama nije vjerovala u ono što govori, ostaje da prosudi javnost.

Međutim, činjenica je da se ova izjava može uporediti i sa onom iz marta mjeseca, kada je došlo do rasprave među poslanicima Parlamenta BiH, kada je Sanja Vulić, inače poslanik SNSD-a, kazala “Milorad Dodik za mene nije Tito, on je za mene Bog”.

Da u zeničkoj SDA, a na putu do pokušaja osvajanja pozicija u Gradskom vijeću za nove četiri godine blokade grada, pa i one gradonačelničke – nikada neprežaljene, nije sveto ništa svjedoči sramna izjava njihove kandidatkinje, međutim još je alarmantnije da su svi prisutni iz SDA na poređenje Pivića sa Bogom aplaudirali.

Osim što im nije ništa sveto, pa ni Bog, pokazali su i bahatost s obzirom da su u vrijeme pandemije prekršili dozvoljeni broj osoba u jednoj prostoriji, ali i to da su tek rijetki imali zaštitnu masku na licu.

Društvene mreže, također, su preplavljene kritikama i komentarima na ovu nezapamćenu izjavu, posebno jer je takvo nešto izgovorila kandidatkinja SDA čije se predizborne kampanje, uglavnom, temelje na Bogu i rahmetlijama.

– Daleko su oni otišli, do nebeskih visina, ali sletit će na zemlju još malo. Zbog ovakvih i sličnih njoj država i jest kakva jest. Zbog ovih dupelizaca koji će se sutra uhljebit u nekoj državnoj firmi vi dajete glas ovakvim strankama i slični njoj. Ova je mozak nabildala u teratani u Orahovici zajedno sa Pivićem. Kakve kadrove SDA ima to je čudo iz svih sela okolnih talente pokupili ko audicije da prave. Porediti Pivića sa Bogom je van svake pameti. Ovakvu izjavu treba da osude vjernici – samo su neki od komentara javnosti.

I dok se čekalo izvinjenje iz SDA, naprotiv, oni su putem svoje lažne Facebook stranice “Čaršija Zenica”, koju prate i podržavaju drugi lažni profili, pokušali opravdati izjavu njihove kandidatkinje. Ovaj potez zeničke SDA govori da podržavaju da se Pivić, a nakon što je prozvan “Sultanom”, sada poredi i sa Bogom. Ovakvo ponašanje nemoralne SDA, za čije se provođenje političkih skupova i prije zvaničnog početka kampanje čeka reakcija CIK-a, najbolje bi objasnila stara narodna izreka “Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.”.

https://www.facebook.com/watch/?v=3373318372744879