Portal 072info

PIVO SKIDA FLEKE: Nećete vjerovati šta još sve može ovo piće

Ako mislite da pivo služi samo za gledanje utakmice, oduševićete se njegovom uporabom u kućanstvu: za kuhanje, poliranje, namještaja, njegu kose, skidanje mrlja.

Osim što u hladnom pivu možete uživati onako kako već i uživati, dobro ga je uvijek imati u hladnjaku iz nekoliko razloga koje ćemo vam otkriti ovom prilikom.

Pivoljupci ne treba posebno naglašavati sve čari piva, ali jeste li znali da pivo može poslužiti iu nekim drugim situacijama?

Evo zašto je uvijek dobro imati pivo u hladnjaku, ne samo da biste ga popili:

Riješite se voćnih mušica

Sigurno ste se u kuhinji susreli s onim dosadnim malim mušicama kojih je teško riješiti se. Pogotovo u ljetnim danima. Mogu se pojaviti zbog voća ili zbog neke biljke koja vene. Sve u svemu, voćne mušice vole pivo, zato probajte ovo: ulijte malo piva u čašu, odrežite jedan ugoa vrećice za zamrzavanje i stavite ga u čašu. Ostatak vrećice namjestite oko čaše i osigurajte gumicom. Mušice neće moći odoljeti mirisu tekućine, a vi ćete zatim sve zajedno baciti.

Lijek za smeđe mrlje na travnjaku

Kiselina iz piva ubit će štetočine, a ostali sastojci pomoći će travi da se oporavi i brže naraste.

Ispolirajte bakrene lonce

Pivo će vratiti sjaj bakrenim loncima i posudama. Namočite krpu u pivo i ispolirajte posude. Prvo možete isprobati na nekoj manjoj površini.

Uklanjanje mrlja

Mrlje na tepihu čest su problem. Za uklanjanje mrlja može vam poslužiti svijetlo pivo. Može vam pomoći i malo sode bikarbone u početku. Nakon što je mrlja uklonjena, nanesite neko sredstvo kako bi se riješili neugodnog mirisa.

Kuhanje riže

Ako riži želite dati poseban okus, kuhajte je u pivu.

Mariniranje mesa i gljiva

Pivo ima kiselost koja će smekšati hranu. Osim toga, boljeg je okusa od octa.

Riješite se puževa

Puževi mogu učiniti puno štete u vrtu. Ulijte malo piva u staklenu bocu. Nju zakopajte u zemlju tako da malo viri iznad zemlje. Puževe će privući miris piva, približit se i upasti u bocu / čašu.

Hrana za kosu

Vitamin B i prirodni šećer u pivu dat će kosi sjaj, a djeluje i kao prirodan losion koji povećava elastičnost i vitalnost. Ulijte pivo u čašu i pustite da dostigne sobnu temperaturu. Šamponirajte kosu i isperite je vodom. Prelijte pivo po kosi i dobro ga utrljajte. Isperite hladnom vodom.

Oživite drveni namještaj

Ako bi vašem drvenom namještaju dobro došlo malo sjaja, namočite magičnu krpicu u pivo i nježno utrljajte u drvo. Drvo će postati sjajnije i vratit će mu se boja.

Riješite se osa

U blizini mjesta gdje roštiljate stavite nekoliko posuda s pivom. Ose će navaliti na posude, a ne na vas i vašu hranu.

Kupka za stopala

Umornim i bolnim nogama priuštite kupku od piva. Možete birati želite li toplu ili hladnu kupku, svejedno je, piše “Telegraf“.

Podijelite članak