Screenshot 1 1440
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić poslao je emotivnu poruku navijačima Juventusa nakon što je i zvanično postao novi nogometaš katalonskog velikana – Barcelone.

Pjanić se, nakon što je informacija postala zvanična, oglasio na svom Instagram profilu, a poručio je navijačima Juventusa kako ih do kraja sezone očekuju važne utakmice.


“Diši Mire, to je fraza koju sebi ponavljam u odlučujućim trenucima utakmice. To je isto ono što trenutno govorim sebi dok pokušavam opisati kako se trenutno osjećam. Stigao sam prije četiri godine u Juventus kako bih pokušao osvojiti sve. Čak i onda kada to ne možete, kao igrač Juventusa to uvijek morate pokušati.

Ovo su bili četiri sjajne godine koje sam proživio sa velikim profesionalcima, ali prije svega pravim prijateljima. Prijateljima s kojima sam dijelio pobjede i rekorde, ali i gorke poraze jedan korak prije kraja. Ovo su godine u kojima sam sazrio i kao čovjek i kao otac. Ovo je grad u kojem je odrastao Edin i u kojem je postao navijač ove ekipe. Grad u kojem je moja porodica izgradila najljepše uspomene u životu.

Nikada se ne mogu dovoljno zahvaliti, ali želim da se zahvalim porodici Agneli i svim saborcima koji su išli istim putem kao i ja. Svim uposlenicima i članovima stručnog štaba koji su mi pomogli da rastem i razvijam se. Svim navijačima koji su činili da se osjećam posebno svakog dana.

Nosite dres kao drugu kožu, uvijek pružite sve od sebe na terenu i nikada nećete pogriješiti. Sada imamo malo vremena za gubljenje i imamo mnogo toga za osvojiti do kraja sezone. Onda samo diši Mire, jer šta god te danas čini tužnim, sutra će biti nezaboravna uspomena koju ćeš nositi u svom srcu do kraja života”, poručio je Pjanić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ostat će u Juventusu do kraja sezone 2019/2020., a Barceloni bi se trebao priključiti krajem augusta ili početkom septembra.

Klix