Screenshot 1 55


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Miralem Pjanić trenutno je ubjedljivo najskuplji bh. nogometaš i njegova vrijednost je 40 miliona eura, dok je kapiten Zmajeva Edin Džeko pao na četvrtu poziciju.
Prema podacima portala specijalizovanog za vrijednost nogometaša – Transfermarkt, Pjanić je sa 40 miliona najvrijedniji bh. igrač, dok je na drugoj poziciji trenutno kapiten Bašakšehira Edin Višća, a vrijednost ovog 30-godišnjaka je 11,5 miliona eura.

Na trećoj poziciji je mladi napadač Freiburga Ermedin Demirović čija vrijednost se procjenjuje na 10 miliona eura, dok su na diobi četvrtog i petog mjesta Edin Džeko i Sead Kolašinac s procjenjenom vrijednošću od osam miliona eura.

Screenshot 2 46

Šesti je Krunić sa šest miliona eura, sedmi Gojak sa 4,5 miliona, osmi Ahmethodžić s tri miliona eura, a tu su još Gojko Cimirot (četiri miliona) te Dennis Hadžikadunić i Stjepan Lončar (dva i po miliona eura).

Treba reći i to da je osim Demirovića i Hadžikadunića svim našim igračima vrijednost u padu.

Podsjetimo, Zmajevi će u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine gostovati u Finskoj 24. marta, dok sedam dana kasnije dočekuju selekciju Francuske, što će ujedno biti i prvi mečevi u sklopu ovog takmičenja. Susret protiv Finske će ujedno biti i debi za selektora Peteva.