Portal 072info

Pjanić: Zaslužili smo makar jedan bod, BiH se ne može porediti s Italijom

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić bio je razočaran nakon poraza Zmajeva od Italije rezultatom 2:1 u susretu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Pjanić je istakao da je sama igra bila puno bolja u odnosu na meč protiv Finske i da je šteta što na kraju nismo osvojili makar jedan bod.

“Bilo je puno bolje nego u Finskoj gdje se nismo ni borili ni trčali. Večeras je bila puno bolja predstava, a na kraju nismo osvojili ni bod koji smo na kraju možda i zaslužili. Odavde, nažalost, idemo bez bodova”, istakao je Pjanić.

Veznjak Juventusa rekao je da se naša reprezentacija ne može porediti s Italijom.

“Italija je najveći favorit naše grupe, mi se ne možemo porediti s njima, a mimo svega mislim da smo igrali veoma dobro. Stvarali smo šanse, ali to na kraju nije bilo dovoljno”, istakao je Pjanić.


Za kraj, Pjanić je rekao da se igra reprezentacije kao u Finskoj ne smije nikada ponoviti.

“Nikada nam se više ne smije desiti utakmica kao protiv Finske, takva reprezentacija ne smije pobijediti nas. Žao mi je što nisam igrao, siguran sam da bi situacija bila drugačija da jesam. Idemo utakmicu po utakmicu, vidjet ćemo kako će se razvijati ova grupa i u Grčkoj ćemo sigurno morati ići po tri boda”, kazao je Pjanić.

Nakon četiri odigrane utakmice, naš tim ima četiri osvojena boda.

KLIX

Podijelite članak
  • 49
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box