Pjanićeve kritike stigle do Koemana, evo šta mu je trener poručio

Godinu dana nakon što ga je iz Juventusa dovela u transferu koji je iznosio 60 miliona eura, Barcelona je Miralema Pjanića poslala na posudbu u Bešiktaš i pritom se obvezala da će preuzeti veći dio plaće koju će on primati u turskom klubu.

Barcelonin trener Ronald Koeman je brzo otpisao Pjanića koji je u jedinoj sezoni na Camp Nouu odigrao 30 utakmica ukupno i tek 13 utakmica kao starter. Bosanskohercegovački reprezentativac objasnio je zašto, po svom mišljenju, nije uspio u Barceloni.

“Došlo je do tačke kada sam počeo igrati manje i tada su stvari postale komplikovane. A kada bih igrao, bilo je teško fizički i mentalno jer to je ubijalo moje samopouzdanje, nisam imao komunikaciju s Koemanom. To je bilo čudno jer trener je onaj koji govori ko igra, a ko ne igra, ali postoje različiti načini kako to odraditi. Ja sam igrač koji može prihvatiti sve, ali uvijek volim da se stvari kažu licem u lice. Ispalo je kao da se ništa nije dogodilo i kao da je meni 15 godina”, rekao je.

Taj odgovor stigao je do Koemana koji ga je prokomentarisao:

“Razumijem njegovu frustraciju, ali u načinu naše igre, u našoj ideji igranja s loptom i bez nje, on je izgubio duel s ostalim veznjacima. Ništa drugo. Želim mu sve najbolje. Bilo je komplikovano, pokušali smo i vidjeli da su drugi igrači bolji od njega.”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE