PJEVAČI SE POSVAĐALI: Fazlija: Asim je manje poznat; Bajrić: On je ljubomoran na mene

Fazlija helikopter2 e1641034954713

Sada već veliki regionalni pa pomalo i svjetski hit „Helikopter“, čiji autor je Mensud Kecap Kec, a izvođač Fazlija, izazvao je kako pozitivne isto tako i negativne reakcije.

Za negativne možda je kriv, a kako kaže nehotično, sam pjevač Fazlija. Naime, on je prije izvjesnog vremena gostovao u programu TV Pink i između ostalog pričao o turneji u Americi rekavši kako je „preko bare“ išao sa Sejom Kalačem i manje poznatim pjevačem Asimom Bajrićem.

Svjetski hit

Shodno tome da je poznato kolika je puno više od „manje poznatog pjevača“ s obzirom na to šta je sve otpjevao i snimio kroz dugogodišnju karijeru, mnogima je Fazlijina izjava bila neobična.

Pozvali smo Fazliju, a kada smo ga pitali kako je mogao reći da je Asim „manje poznati pjevač“, bio je pomalo zatečen.

-Ja sam se samo šalio, a u biti mislio sam na to da Asim nije poznat u Srbiji. Za Seju su svi čuli u Srbiji jer je imao velike hitove, a što se Asima tiče on je moj komšija u Austriji, i ne daj Bože da sam mislio bilo šta ružno za njega. Asim jeste poznat i zvijezda, ali sam eto ja sada poznatiji, a svojevremeno smo obadvojica bili nepoznati. Ja sam snimio pjesmu koja postala svjetski hit, a nadam se da će i Asim imati tu sreću. Pa njegova djeca mene jako vole. Jeste, napravio sam grešku što sam to rekao, ali bez ikakvih zadnjih namjera. Ja sam zvao Asima da mu objasnim, da se izvinem, ali nije odgovarao na moje pozive što mi je veoma žao – rekao nam je Fazlija.

Nakon Fazlije, pozvali smo i Asima Bajrića kojeg je naš poziv zatekao na njegovom porodičnom imanju, kako kaže, na babovini, gdje je napravio jednu malu, skromnu kućicu i uživa i odmara sa svojim komšijama, sa kojima je rastao i provodio sretne dane djetinjstva.

-Moja djeca su tako odgojena da poštuju svakog starijeg od sebe i da nikome ne žele zlo. Ali, kada su i sami čuli šta je Fazlija rekao, jednostavno su se šokirali. Ja sam im rekao da se ne brinu previše, jer život ide dalje. Ali, me je isto tako zvalo na desetine kolega, pjevača da mi kažu kako su i sami zatečeni tom Fazlijinom izjavom. Ja sam im svima rekao, da ni ja sam ne znam šta se sve to dešava sa Fazlijom, da li je to izjavio u nekoj svojoj euforiji, ludosti, ali rečeno je, što je rečeno. Mi nikada nismo bili u svađi, ali je činjenica da je cijeli svoj estradni život ljubomoran na mene, mada ja to nikada nikom nisam htio javno reći do ovog momenta. Što se mene tiče, daj Bože da Fazlija i sve moje kolege zlatnim stazama hodaju. Ali, Fazlija je na mnoge kolege ljubomoran. To što je izjavio po meni je ružno i bolesno. Ali, ako je u pitanju neka bolest, ja mu zaista evo ovako javno opraštam.

Zvijezda pjeva zadnja

-Mi smo komšije u Austriji i ušao sam mu tri puta u kuću, a on kod mene nikada. Jednom kada sam otišao bio je jedan tužan razlog jer mu je umrla majka, a meni su kasnije i majka i babo umrli, a on mi nije došao. Tada sam samom sebi rekao, Fazliji njegovo, a meni moje. Meni je drago što mu se posrećilo sa „Helikopterom“, dabogda on postao mega svjetska zvijezda, ali ljubomoran nisam ni na njega niti na bilo koga. Mislim da je njegova ljubomora prema meni usmjerena kada smo on, Sejo Kalač i ja bili na turneji u Americi, bila je to moja prva turneja i promocija mog prvog albuma. Onda su njih dvojica mene pitali ko će prvi da pjeva, a ja sam rekao da ću ja, jer sa tim nemam nikakvog problema. U tom momentu dolazi menadžer i kaže: „Ne, ne i ne, ti si nosilac ove turneje, ti si zvijezda i ti pjevaš zadnji“. Od tada je mislim krenula ta Fazlijina ljubomora prema meni. U svoj toj priči meni je žao Seje Kalača, jer je Sejo veliki čovjek, ljudina i uvijek njegovo ime pominjem sa poštovanjem. Ljubomora je bolest, i trebala bi da se liječi. Ja vjerujem u božiju nafaku i sreću. Dugo nisam snimio ništa novo, ali poziva za nastupe imam svakodnevno – kaže nam Asim.

Bajrić dodaje i da ovih dana treba da snimi novu pjesmu koja je posvećena ocu i majki. Novu godinu dočekat će u diskoteci „Galaxis“.