Portal 072info

Planiranje putovanja: Za ove zemlje trebat će vam negativan test na koronavirus

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog pandemije koronavirusa još uvijek su na snazi određene mjere kada su putovanja u pitanju.

Prema posljednjim podacima Ministarstva vanjskih poslova BiH, Republika Bugarska je jedina zemlja u Europi koja zabranjuje ulazak državljanima Bosne i Hercegovine, u bilo koje svrhe i po bilo kom osnovu, pa čak i u svrhu tranzita.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ipak, kako su za Akta.ba iz ovog ministarastva kazali, to nije predstavljalo problem da u koordinaciji sa Ambasadama Bosne i Hercegovine u Sofiji i Ankari omogući nesmetan prolazak naših državljana koji su kopnom i teritorijem Bugarske odlazili na liječenja u Tursku.

“Režim ulaska i kretanja stranaca svakodnevno je izložen izmjenama i dopunama. Naši građani trenutno  imaju mogućnost nesmetanog povratka u one države u kojima imaju regulisano pravo na boravak radne obaveze i slično, te su tom prilikom dužni poštivati epidemiološke i zdravstvene mjere koje mogu obuhvatati karantin ili samoizolaciju”, kazali su.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Postoji nekoliko država koje su striktno zabranile ulazak stranih lica na njihov teritorij po bilo kom osnovu izuzev u svrhu tranzita i povratka u BiH – zemlje na tranzitnoj ruti kao što su Japan, Indija, Kina, Ruska Federacija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Bangladeš, Irak, Istočni Timor, Kipar, Laos, Libanon, Mijanmar, Nepal, Novi Zeland, Singapur, Šri Lanka i Vijetnam.

Iz MVP BiH su kazali, a prema raspoloživim podacima,  da u ovom trenutku, negativan Covid-19 test zahtijevaju zemlje  Austrija, Češka, Grčka, Indija, Indonezija, Pakistan, Sjeverna Makedonija, Turska, Kambodža, Laos, Mijanmar, Tajland. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Međutim postoji mogućnost da neke zemlje, pored spomenutih, nisu službeno obavijestile ovo Ministarstvo o restrikcijama. Test nije potreban u slučaju tranzita, izuzev u Indiji.

Akta.ba

Podijelite članak
  • 15
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Naučnici osmislili zaštitnu masku koja grije, filtrira zrak i deaktivira koronavirus

072info.com

Hrvatska uvodi dodatne mjere: “Trenutne nisu dale rezultate”

072info.com

Dr. Haris Vranić: Na KCUS-u 960 praznih kreveta, a Sebija iz izolacije naređuje da se pacijenti kao stoka smještaju u neke centre

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6