Portal 072info

Platforma za progres – Zenica: Iftar u JU Dom i porodica

U najodabranijem mjesecu hidžretske godine članovi Inicijativnog odbora, kandidati za izbornu skupštinu i koordinatori mjesnih zajednica u Zenici ispred Platforme za progres – Zenica organizovali su Iftar za štićenike iz doma za djecu bez roditeljskog staranja „JU Dom i porodica“ Zenica.

Iftar je priređen u nedjelju 26.05.2019. godine u prostorijama „JU Dom i porodica“ gdje su predstavnici Platforme za progres – Zenica zajedno sa 27 dječaka i djevojčica iftarili. 

Druženje je proteklo u predivnoj atmosferi, a poslije iftara dječici postačima kao i njihovim drugarima članovi Platforme za progres – Zenica su podijelili ramazanske paketiće.

Kako je Platforma za progres tek u ovoj godini počela da djeluje na području Grada Zenica, ovo je prvi iftar koji je organizovan sa ovim predivnim mališanima. Mi smo obećali da ćemo se vratiti u drugim prilikama a iftar će biti tradicija tako da se vidimo i sljedeće godine, kao i svake naredne, te da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bi mališani ustanove „JU Dom i porodica“ u narednom period imali što bolje uslove za svoj boravak, kao i iznalaženje rješenja za njihovo daljnje zbrinjavanja kada navrše 18 godina.

Ovim putem želimo još jednom poručiti da dani ramazana u vaše domove donesu mir, zadovoljstvo, ljepotu istine, pravde i molitve.

Podijelite članak
  • 150
    Shares

Počitajte još

I pored mjera za suzbijanje prosjačenje i dalje prisutno u Zenici

D.H

Zenica okovana tugom: Zauvijek će živjeti u našim srcima…

Redakcija

Otac poginule štićenice Doma za nezbrinutu djecu: Još ne vjerujem da moje mezimice više nema

Redakcija