Portal 072info

Platforma za progres – Zenica: Iftar u JU Dom i porodica

U najodabranijem mjesecu hidžretske godine članovi Inicijativnog odbora, kandidati za izbornu skupštinu i koordinatori mjesnih zajednica u Zenici ispred Platforme za progres – Zenica organizovali su Iftar za štićenike iz doma za djecu bez roditeljskog staranja „JU Dom i porodica“ Zenica.

Iftar je priređen u nedjelju 26.05.2019. godine u prostorijama „JU Dom i porodica“ gdje su predstavnici Platforme za progres – Zenica zajedno sa 27 dječaka i djevojčica iftarili. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Druženje je proteklo u predivnoj atmosferi, a poslije iftara dječici postačima kao i njihovim drugarima članovi Platforme za progres – Zenica su podijelili ramazanske paketiće.

Kako je Platforma za progres tek u ovoj godini počela da djeluje na području Grada Zenica, ovo je prvi iftar koji je organizovan sa ovim predivnim mališanima. Mi smo obećali da ćemo se vratiti u drugim prilikama a iftar će biti tradicija tako da se vidimo i sljedeće godine, kao i svake naredne, te da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bi mališani ustanove „JU Dom i porodica“ u narednom period imali što bolje uslove za svoj boravak, kao i iznalaženje rješenja za njihovo daljnje zbrinjavanja kada navrše 18 godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovim putem želimo još jednom poručiti da dani ramazana u vaše domove donesu mir, zadovoljstvo, ljepotu istine, pravde i molitve.

Podijelite članak
  • 150
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Pročitajte zahtjeve sa protestne šetnje pet do 12

Redakcija

Bajramska radost podijeljena sa štićenicima JU ”Dom porodica” Zenica

072info

Kasumović uručio donaciju JU “Dom-porodica” Zenica

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME