PlayStation 5 izrađen od 20 kilograma zlata koštat će milion dolara

24k gold ps5 3 devices

Ruska kompanija Caviar namjerava “malo” modifikovati igraću konzolu PlayStation 5, ali ne onako kako bi možda to očekivali. Naime, ova kompanija će kozolu “opremiti” sa 20 kilograma 18-karatnog zlata.

Caviar ne planira stati samo na “dorađivanju” PlayStationa. Njihov sistem će dolaziti u kompletu sa dva “Golden Rock” DualSense gamepada, a oni će uz dodatke od zlata koristiti i krokodilsku kožu, a sve to čine kako bi kontroleri imali “luksuzan izgled te davali poseban utisak na igrača”.

Caviarov PlayStation 5 bit će unaprijeđen sa osam ploča 18-karatnog zlata, a one će biti formirane pomoću posebnih tehnika ruskih zlatara. Te zlatne ploče će biti upotrebljene kako bi se ovoj “prilagođenoj” PS5 igraćoj konzoli dala “jedinstvena geometrija i ekskluzivna estetika”.

Kako znamo kolika je cijena zlata, a dodavši tu i cijenu umjetničke vještine, ali i samog rada koji ulaze u kreiranje ovako velikog “zlatarskog” proizvoda, ovako kreirani sistem PlayStationa 5 bi mogao koštati više od milion dolara.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE