Plenković: Nije još ništa gotovo, do Šmita je da li će nametnuti Izborni zakon

Plenković: Nije još ništa gotovo, do Šmita je da li će nametnuti Izborni zakon

Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio je danas Livno gdje je pružio podršku kandidatima HNS-a na Općim izborima 2. oktobra. 

Ova posjeta Plenkovića uslijedila je nekoliko dana nakon što je objavljeno da je razgovarao s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt) o izmjenama Izbornog zakona u našoj zemlji. 

– Da li razgovaramo sa Kristijanom Šmitom, naravno da razgovaramo. Da li razgovaramo sa američkom diplomatijom, da. Da li razgovaramo sa italijanskom, njemačkom, francuskom diplomatijom, da. 

Apsolutno sa svima razgovaramo i sa predstavnicima bošnjačkih stranaka u BiH i to nije tajna. Bilo bi gorteskno da hrvatska Vlada ne razgovara sa visokim predstavnikom u BiH u ovakvim okolnostima kada s njim svi razgovaraju, a pitanje je koje se treba riješiti i ispraviti je nepravda nad Hrvatima – izjavio je Plenković.

Plenković je iskazao podršku Bojani Krišto, kandidatkinji HNS-a i HDZ-a, u utrci za Predsjedništvo BiH, te dodao kako još ništa nije gotovo, te da je na Šmitu odluka hoće li nametnuti Izborni zakon.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE