Portal 072info

Plenković: Otvaranje granica zbog turizma bio je kalkulirani rizik

prenkovic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u intervjuu za CNN, na upit da li je nedavni porast oboljelih na neki način plaćanje cijene za otvorenost tokom turističke sezone, rekao je da se radilo o “kalkuliranom riziku”.

– Prije svega, Hrvatska je bila na čelu Europske unije kad je epidemija izbila i mnogo smo posla imali u koordiniranju EU napora oko toga u prvoj polovici 2020. Isprva smo imali strogi lockdown i krajem travnja smo otvorili granice pa smo zatim omogućili turistima da dolaze sredinom lipnja. Sezona je bila bolja od očekivanja i imali smo rekordne brojke. No radi se o kalkuliranom riziku. Brojke novih slučajeva jesu narasle posljednjih nekoliko tjedana, ali još uvijek imamo jako nisku stopu smrtnosti, oko 5 smrti na 100.000 ljudi. Dakle uspjeli smo napraviti kombinaciju mjera za zaštitu zdravlja građana, ali i takvih koje su omogućile da jedna od najvažnijih ekonomskih grana, turizam, prosperira – rekao je Plenković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Što se daljnje strategije tiče, kazao je da je potrebna koordinacija zemalja EU, ali i lokalizacija problematičnih mjesta zaraze.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Plenković nakon sastanka s Izetbegovićem: Želimo dobre odnose s BiH

072info.com

Zaboravio očeve citate: Putovanjem u Zagreb Bakir Izetbegović obesmislio institucije BiH

072info.com

Završen sastanak u Zagrebu: Hrvatska će pomoći BiH na evropskom i reformskom putu

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)