Portal 072info

PLENUM GRAĐANA: Sutra u Zenici novi protesti

7778_593068987436512_993004346_n

Na e-mail naše redakcije stiglo je saopćenje za javnost od strane plenuma građana Zenice, vezano za proteste koji se dešavaju u posljednje vrijeme u gradu Zenici i cijeloj Bosni i Hercegovini, te vam isti prenosimo u cjelosti. Napominjemo, da se sastanak održao danas u 17:00 sati.

Pozivamo sve građane, uposlenike, penzionere, nezaposlene, studente, predstavnike Roma, nevladine organizacije, neformalne organizacije demobilisanih boraca, porodice šehida, akademske građane, ratne vojne invalide, prosvjetne radnike, zdravstvene radnike, poljoprivrednike, udruzenje porodilja, sve obespravljene bivše radnike našeg grada, da se priključe protestima sutra 12. 02. 2014. godine s početkom u 11:55 na trgu Alije Izetbegovića.

Apelujemo na sve vlasnike ugostiteljskih objekata da se solidarišu sa protestima, tako što će na pola sata prestankom rada pružiti podršku obespravljenom građanstvu.  Također, zahtjevamo od sindikata da se oglase i priključe mirnim protestima, te da nam jasno daju na znanje čije interese zastupaju.

Protest kako smo prethodno naveli počinje okupljanjem u 11:55 na Trgu Alije Izetbegovića, a nastavite će se protestnom šetnjom do zgrade Općine Zenica i vlade ZD

 

Lijep pozdrav

Podijelite članak