GetOriginalImageById1 750x420 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
Kurbani 2021

Mlada bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u disciplini 100 metara leptir, a njen plivački klub se oglasio na Facebooku te su kritikovali vlast u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni premijeru, federalni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, iz Rima vas pozdravlja Lana Pudar, NOVA EVROPSKA PRVAKINJA U DISCIPLINI 100M DELFIN!! Napravite joj bazen. Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja. Sve drugo će biti vaša sramota i vama na obraz. Ne znam koliko je Vama stalo do toga, ali znam da je običnoj raji, vašim glasačima itekako stalo!“, istakli su iz Kluba vodenih sportova Orka.

Lana naklon i kapa do poda!! Treneri, Alena, Deni i Gorane svaka Vam čast! Roditelji, hvala Vam na povjerenju i čestitke na svemu! Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu! Ovo je za sve Vas u domovini i dijaspori što nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju. U Tokyo idemo da uživamo i da se sa svima ‘na šake pofajtamo’. Pa dokle stignemo…“, naveli su iz njenog kluba.

Posjetimo, nakon što je na Evropskom juniorskom plivačkom prvenstvu u Rimu već osvojila dvije srebrne medalje u disciplinama 50 i 200 metara leptir mostarska plivačica Lana Pudar kolekciji je pridodala još jedno odličje, i to ono zlatno.

U finalu discipline 100 metara leptir Lana Pudar bila je najbrža s vremenom 57.56, druga je bila Ruskinja Klepikova, a treća njena sunarodnjakinja Markova.

Klepikova je kasnila 51 stotinku, a Markova sekundu i 17 stotinki.